Conseller Elena: "Amb les 176 noves places de Bombers voluntaris, consolidem el model mixt del cos"

Imagen del artículo Conseller Elena: Amb les 176 noves places de Bombers voluntaris, consolidem el model mixt del cos

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

  1. El conseller d'Interior ha presidit avui el lliurament de diplomes de la 22a edició del Curs de formació bàsica per a Bomberes i Bombers Voluntaris
  2. El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena i Garcia, acompanyat de la directora de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya, Marta Roca i Fina, ha presidit aquest matí l'acte de lliurament de diplomes de la 22a edició del Curs de formació bàsica per a Bomberes i Bombers Voluntaris.  

    Un total de 176 bombers voluntaris d'aquesta nova promoció s'incorporaran al cos aquest mes de maig. En concret, ara hauran de seguir un període de pràctiques en els parcs de Bombers de la Generalitat. 

    El conseller Elena ha destacat que "amb aquestes 176 places de bombers voluntaris i una nova convocatòria de 330 places més, es potencia i consolida el model mixt del cos de Bombes que funciona, i funciona bé".

    "Hem d'anar recuperant-nos de la desinversió i anar complint el Projecte Bombers 2025 de recuperació del cos, per posar recursos i anar incrementant mitjans tècnics i materials", ha manifestat el conseller.

    En aquest sentit, el titular d'interior ha recordat que "s'han posat més mitjans i s'ha allargat la campanya d'estiu perquè Catalunya es troba en un moment difícil per la calor i la sequera". "Estem més preparats i tenim més mitjans i més intel·ligència col·lectiva per afrontar les emergències", ha afegit Elena.  

    Com a cloenda, Elena ha agraït als nous Bombers voluntaris el seu "compromís amb l'entorn i la seva vocació de servei públic".

    Per la seva banda, l'inspector cap del cos de Bombers, David Borrell, ha destacat que "el cos de Bombers de la Generalitat està en fase de creixement i millora, incorporant més bomberes i bombers que mai i renovant la flota de vehicles". "Això és la base imprescindible per treballar amb normalitat, però necessitarem també la vostra il·lusió renovadora", ha manifestat.

    "En nom del cos de Bombers, gràcies per arribar fins aquí, després de 2 anys i mig d'esforç i entrega", ha dit Borrell, adreçant-se als nous bombers voluntaris.

    A l'acte, que ha tingut lloc a l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya, també hi han assistit la secretària general d'Interior,Tamara Garcia de la Calle; el director general de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments, Joan Delort i Menal, la directora del Cat112, Irene Fornós i Curto; i el cap de l'Escola de Bombers, Protecció Civil i Agents Rurals, Antoni Rifà i Ros, entre altres autoritats i comandaments.

    Curs de Formació Bàsica

    L'objectiu de la formació ha estat capacitar l'aspirant a bomber/a voluntari/ària a fer tasques de prevenció, extinció d'incendis i salvaments i, en general, intervenir en qualsevol situació d'emergència.   

    L'alumnat ha hagut de superar dos cursos: el bàsic, de 300 hores, i el d'habilitació per a l'activitat operativa, de 200 hores, realitzats entre l'abril de 2022 i el març de 2023. Una part de l'aprenentatge s'ha fet en línia a través de l'ISPC en Xarxa. La formació s'ha impartit en dos torns, el de dies feiners i el de caps de setmana, distribuïts en deu grups descentralitzats en diversos punts de Catalunya: Calaf, Girona, Montferrer, Rubí, Reus i Móra d'Ebre.

    Altres convocatòries

    Actualment, es troba en fase de proves un total 300 noves places de bombers voluntaris que es van convocar l'any passat. Finalitzada aquesta fase, caldrà superar una fase de formació i una fase de pràctiques. 

    A més, a finals d'aquest any hi ha previst el llançament d'una nova convocatòria de 300 places i, amb una data encara per determinar, una promoció interna per a caporals de bombers voluntaris. En total, per tant, el cos sumarà 600 noves places de bombers voluntaris arrel d'aquestes dues convocatòries.



"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
10522 {"title":"Conseller Elena: \"Amb les 176 noves places de Bombers voluntaris, consolidem el model mixt del cos\"","published_date":"2023-05-10","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/b22604c7-a84f-403f-aa93-699e2794a9c6.webp","id":"10522"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-05-10/10522-conseller-elena-176-noves-places-bombers-voluntaris-consolidem-model-mixt-cos https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.