Elena presenta a Amnistia Internacional i Irídia les xifres de reducció d'ordre públic als desnonaments arran del nou protocol de Mossos

Elena valora la reducció d'un 23% de la presència d'ordre públic en desnonaments com un "avenç cap a una policia encara més social"

Imagen del artículo Elena presenta a Amnistia Internacional i Irídia les xifres de reducció d'ordre públic als desnonaments arran del nou protocol de Mossos

El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, ha mantingut aquesta tarda una reunió amb Amnistia Internacional Catalunya i el centre per la defensa dels drets humans Irídia, en la qual Elena ha valorat els primers mesos d'aplicació del nou protocol de la Policia de la Generalitat-Mossos d'Esquadra en desnonaments.

En el marc de la reunió, el titular d'Interior ha exposat les xifres dels tres primers mesos d'aplicació del nou protocol, en els quals s'ha reduït un 23% les intervencions policials en desnonaments amb presència d'ordre públic. Concretament, durant els mesos de desembre del 2022 i gener i febrer d'enguany, el total d'intervencions amb ARRO ha estat de 91, davant les 117 intervencions del període immediatament anterior a l'aprovació del protocol.

Alhora, aquesta reducció de la presència d'ordre públic ha anat acompanyada d'una tasca significativa de l'Àrea de Mediació del cos de Mossos d'Esquadra, que s'ha activat en un 40% del total de desallotjaments en què ha participat la policia catalana els darrers dotze mesos. Justament, el nou decret d'estructura dels Mossos aprovat el març reforça a nivell jeràrquic la mediació, que passa de ser una àrea a una divisió, la qual cosa significa més agents i més recursos.

El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, ha subratllat que aquestes xifres "certifiquen un dels principals objectius del protocol de Mossos d'Esquadra: l'atenció a les persones vulnerables". "La nostra aposta passa per una policia de proximitat que sigui encara més social, i la reducció d'ordre públic en els desnonaments és un avenç en aquesta línia", ha valorat.

En paral·lel, la trobada ha servit per tractar diversos temes relacionats amb la seguretat, com la transparència i la rendició de comptes en les actuacions policials. El fil vehicular de la reunió ha estat mantenir els drets humans com un eix transversal de la tasca policial i analitzar estratègies per aconseguir un marc de la seguretat més àmplia i garantista, amb respostes integrals adaptades a les necessitats socials.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
10508 {"title":"Elena presenta a Amnistia Internacional i Irídia les xifres de reducció d'ordre públic als desnonaments arran del nou protocol de Mossos","published_date":"2023-05-09","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/dccc28a0-d9ae-441e-bf5c-2caf25184a65.webp","id":"10508"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-05-09/10508-elena-presenta-amnistia-internacional-iridia-xifres-reduccio-ordre-public-als-desnonaments-arran-nou-protocol-mossos https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.