El Govern aprova impulsar l'ús de l'hidrogen verd com un vector estratègic per a la transició energètica

Imagen del artículo El Govern aprova impulsar l'ús de l'hidrogen verd com un vector estratègic per a la transició energètica

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

S'impulsarà la creació del Centre Català per a la Descarbonització de la Indústria, que serà un espai de recerca i transferència de coneixement que aglutini i impulsi activitats d'R+D+i per al desenvolupament d'aquelles tecnologies necessàries per a la descarbonització de la indústriaEs crearà un grup de coordinació interdepartamental integrat pels departaments d'Empresa i Treball, d'Economia i Hisenda, d'Acció Exterior i Unió Europea, d'Educació, de Recerca i Universitats, d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i de Territori

El Govern ha aprovat impulsar l'ús de l'hidrogen d'origen renovable com un vector energètic estratègic per a la transició energètica i com a oportunitat d'emmagatzematge energètic. L'objectiu és contribuir a optimitzar l'aprofitament de les xarxes elèctriques, i al mateix temps aconseguir més penetració de les energies renovables.

En aquest sentit, s'impulsarà la creació del Centre Català per a la Descarbonització de la Indústria, que serà un espai de recerca i transferència de coneixement que aglutini i impulsi activitats d'R+D+i per al desenvolupament d'aquelles tecnologies necessàries per a la descarbonització de la indústria.

Aquesta entitat complementarà el sistema d'innovació català i altres instruments prospectius que s'impulsin des d'administracions catalanes, estatals i europees. L'objectiu del centre és capacitar la indústria catalana amb solucions tecnològiques que permetin descarbonitzar els seus processos productius.

També s'ha acordat reconèixer la Vall de l'Hidrogen de Catalunya com a instrument de cooperació publicoprivat multiagent, estructural i, a llarg termini, com a instrument principal per promoure l'economia i l'ús de l'hidrogen renovable a Catalunya.

Es crea un grup de coordinació interdepartamental

El Govern també ha acordat crear un grup de coordinació interdepartamental integrat pels departaments d'Empresa i Treball, que presidirà el grup, d'Economia i Hisenda, d'Acció Exterior i Unió Europea, d'Educació, de Recerca i Universitats, d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i de Territori.

Entre les seves funcions, destaquen posar en comú les activitats rellevants de cada departament participant dins d'aquest àmbit, vetllar pel compliment dels compromisos subscrits i coordinar iniciatives en què hi hagi oportunitats de cooperació per maximitzar l'impacte, entre d'altres.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
10503 {"title":"El Govern aprova impulsar l'ús de l'hidrogen verd com un vector estratègic per a la transició energètica","published_date":"2023-05-09","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/7db3fa9e-4bce-4ab7-8e1d-e9c0d541ba52.webp","id":"10503"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-05-09/10503-govern-aprova-impulsar-us-hidrogen-verd-vector-estrategic-transicio-energetica https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.