Els Mossos d'Esquadra posen en marxa diferents accions preventives per garantir la seguretat de veïns i veïnes de la plaça Bonanova de Barcelona arran de l'ocupació de dos blocs

. Des del diumenge passat es manté fixa la presència policial uniformada i de paisà a la zona per prevenir qualsevol acte violent i actuar en cas que es produeixi. L'Àrea de Mediació del Cos està mantenint contactes amb les diferents parts que intervenen en aquest conflicte per tal de reduir la crispació, rebaixar la tensió actual, explicar quina és la situació i informar sobre la legalitat vigent. S'activaran dispositius de seguretat de cara a diferents concentracions convocades aquesta setmana, concretament demà dimarts 9 de maig i el dijous 11 de maig

Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d'Esquadra han dissenyat una estratègia per donar resposta a l'actual situació que es viu a la plaça Bonanova en relació a l'ocupació de dos blocs ubicats en aquest espai i rebaixar la tensió de les darreres setmanes consistent en episodis de conflicte i crispació.

Davant d'aquesta situació, els Mossos d'Esquadra estan desplegant una intervenció en aquesta zona adreçada a garantir la seguretat dels veïns i veïnes del barri. Aquesta intervenció s'establirà en diferents fases d'intensitat i preveu l'activació de diferents recursos policials que s'aniran adaptant i dimensionant a la realitat de cada moment i la seva evolució. Des de diumenge passat, hi ha presència policial dinàmica i fixa amb patrulles uniformades i de paisà a la zona amb l'objectiu de prevenir qualsevol acte delictiu i pacificar i cohesionar el barri.

Les accions previstes fins al moment consisteixen en augmentar la presència de dotacions de seguretat ciutadana i d'ordre públic a la zona i l'activació de l'Àrea de Mediació del cos de Mossos d'Esquadra que manté contacte amb les diferents parts que intervenen en el conflicte per prevenir incidències. Els Mossos d'Esquadra també es coordinaran amb tots els operadors de referència com ara la Fiscalia, l'ajuntament de Barcelona i la Guàrdia Urbana.

Dispositius de seguretat ciutadana

Dimarts passat els Mossos d'Esquadra ja van desplegar un important dispositiu policial per mantenir la seguretat i l'ordre públic de dues protestes antagòniques que es van concentrar davant les cases ocupades, evitant aldarulls i enfrontaments, i també per garantir la seguretat dels veïns i veïnes, així com per defensar el lliure exercici de drets de les persones que estaven concentrades.

Per aquest dimarts i dijous, els Mossos d'Esquadra desplegaran un dispositiu de seguretat i ordre públic d'acord amb els informes de riscos i amenaces realitzats pels analistes del Cos. Així mateix, en els dos casos s'activarà un Centre de Coordinació des d'on es dirigirà el dispositiu policial.


Àrea de Comunicació

Barcelona, 08 de maig de 2023


"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
10489 {"title":"Els Mossos d'Esquadra posen en marxa diferents accions preventives per garantir la seguretat de veïns i veïnes de la plaça Bonanova de Barcelona arran de l'ocupació de dos blocs","published_date":"2023-05-08","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"10489"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-05-08/10489-mossos-esquadra-posen-marxa-diferents-accions-preventives-garantir-seguretat-veins-veines-placa-bonanova-barcelona-arran-ocupacio-dos-blocs https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.