Representants de Drets Socials visiten entitats de Nova York que acullen infants i joves amb risc d'exclusió social, abús sexual i maltractaments

Les directores generals de l'Agència Catalana de Joventut, Laia Girós, i d'Infància, Ester Cabanes, coneixen de primera mà diferents entitats en paral·lel al Fòrum Jove Econòmic i Social de les Nacions Unides

La directora general de l'Agència Catalana de la Joventut (ACJ), Laia Girós, i de la Direcció General de l'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA), Ester Cabanes, han conegut de primera mà diferents entitats de Nova York referents en els àmbits de la protecció a la infància i a l'adolescència i en el foment de l'emancipació juvenil. Ho han fet acompanyades del delegat del Govern als Estats Units i al Canadà, Isidre Sala, i d'altres membres de la delegació.

En concret, les representants del Govern han pogut observar in situ els treballs de Children's aid al barri de Harlem i de Healthy Steps al districte de Brooklyn, entitats que treballen amb infants i joves amb risc d'exclusió social en la vessant social i sanitària. Així mateix, Girós i Cabanes han conegut Child Advocacy al districte del Bronx, una entitat que treballa per a la protecció dels infants que han patit abús sexual o maltractament.

Imagen del artículo Representants de Drets Socials visiten entitats de Nova York que acullen infants i joves amb risc d'exclusió social, abús sexual i maltractaments

Aquestes visites han servit per prendre idees en relació als programes que es duen a terme a Catalunya en els àmbits de la protecció a la infància, l'adolescència i la joventut. Així mateix, han format part de l'agenda paral·lela de les directores generals de l'ACJ i la DGAIA durant la seva estada als Estats Units centrada en la participació al Fòrum Jove Econòmic i Social (ECOSOC) de les Nacions Unides que va tenir lloc a la seu de l'entitat, a Nova York. Es tracta de la primera vegada que l'organització convidava directament Catalunya en aquesta trobada, una invitació vehiculada a través de la delegació de la Generalitat als Estats Units.

La cita ha reunit representants de governs, associacions juvenils i joves d'arreu del món durant tres dies per debatre i compartir idees sobre les accions que cal dur a terme per acomplir l'Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) relacionats amb la joventut i la infància. D'aquesta manera, la trobada ha representat una plataforma perquè els joves iniciïn un diàleg amb els estats membres i altres actors per expressar les seves opinions, preocupacions i impulsar accions cap a un món més just, verd i sostenible guiat pels ODS.

Imagen del artículo Representants de Drets Socials visiten entitats de Nova York que acullen infants i joves amb risc d'exclusió social, abús sexual i maltractaments


La trobada -un dels esdeveniments mundials de joventut més importants del món- també ha representat una oportunitat perquè les representants catalanes intercanviessin experiències i compartissin les accions que es deuen a terme des de l'àrea de Joventut i Infància del Govern pel que fa a l'impuls dels ODS i la participació infantil i juvenil. De la delegació catalana també n'han format part un representant del Consell Nacional dels Infants i els Adolescents de Catalunya (CNIAC), Xavier Molina, i del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC), Gerard Trias.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
10487 {"title":"Representants de Drets Socials visiten entitats de Nova York que acullen infants i joves amb risc d'exclusió social, abús sexual i maltractaments","published_date":"2023-05-08","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/8ed0e237-ff9d-4d57-950b-6869a0857f0d.webp","id":"10487"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-05-08/10487-representants-drets-socials-visiten-entitats-nova-york-acullen-infants-joves-risc-exclusio-social-abus-sexual-maltractaments https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.