Quasi 270 denúncies diàries en una setmana per no portar els sistemes de seguretat passiva o no fer-ne un ús adequat

Imagen del artículo Quasi 270 denúncies diàries en una setmana per no portar els sistemes de seguretat passiva o no fer-ne un ús adequat

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

Des d'avui dilluns 8 de maig i fins al diumenge 14, el Servei Català de Trànsit (SCT) posa en marxa juntament amb Mossos d'Esquadra i Policies Locals una nova campanya policial preventiva d'ús del cinturó, casc i sistemes de retenció infantil. Aquesta és la primera campanya d'enguany orientada a l'ús dels dispositius de seguretat passiva i la setena de les campanyes preventives i integrals de les policies de Trànsit de Catalunya que l'SCT coordinarà aquest 2023.

En la darrera campanya orientada al control de l'ús dels dispositius de seguretat passiva(setembre de 2022),els Mossos d'Esquadra i les Policies Locals van imposar un total de 1.881 denúncies, unes quasi 270 diàries. D'aquestes 1.881, el 86,2% correspon al cinturó de seguretat, en concret, 1.121 sancions. Cal destacar que d'aquestes multes per no portar al cinturó, la gran majoria, 898, van ser a conductors. Pel que fa a la resta de sancions 141 van ser pel casc i 119 pels sistemes de retenció infantil.

Els elements de seguretat passiva són bàsics per salvar vides en cas de sinistre viari. No utilitzar-los o fer-ho de manera incorrecta agreuja les conseqüències de lesivitat de les víctimes. Així mateix, convé recordar a tots els usuaris de la necessitat de cordar-se el cinturó de seguretat en tots els vehicles, també en els autocars.

No utilitzar els sistemes de seguretat passiva o utilitzar-los inadequadament implica una sanció econòmica de 200,00 € i la pèrdua de 3 punts del carnet de conduir.


"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
10482 {"title":"Quasi 270 denúncies diàries en una setmana per no portar els sistemes de seguretat passiva o no fer-ne un ús adequat","published_date":"2023-05-08","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/b41b38ec-8961-428e-88c9-7cae50cc7db4.webp","id":"10482"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-05-08/10482-quasi-270-denuncies-diaries-setmana-portar-sistemes-seguretat-passiva-fer-ne-us-adequat https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.