La consellera Garriga inaugura la 34ª Fira de Titelles de Lleida

Imagen del artículo La consellera Garriga inaugura la 34ª Fira de Titelles de Lleida

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

La Fira de Titelles, que se celebra del 5 al 7 de maig, incorpora enguany propostes amb intel·ligència artificial i realitat virtualVisita cultural a les Terres de LleidaA les Terres de Ponent, la consellera Garriga també ha recorregut Castelló de Farfanya, batejat un tren amb el nom de l'escriptor Josep Vallverdú i visitat l'exposició "Geografies. Josep Vallverdú" i les obres de rehabilitació de la Seu Vella

La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, inaugura avui a les 9 de la nit la 34a edició de la Fira de Titelles de Lleida, acompanyada pel paer en cap de Lleida, Miquel Pueyo; el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn; els codirectors de la Fira de Titelles de Lleida, Elisabet Vallvé, i el director general de Promoció Cultural i Biblioteques, Josep Vives. L'acte anirà a càrrec de la companyia de teatre gestual i de titelles francesa DÍRTZ Theatre, que estrenarà l'espectacle ShortStories.

Abans, a les 7 de la tarda, la consellera assistirà als espectacles Le Faux-Orchestre, de la companyia francesa La Muette, i Rag & Bone Man, de la lleidatana Xip Xap Teatre.

La Fira de Titelles de Lleida, que se celebra del 5 al 7 de maig, es considera una fira de referència per al sector i atrau programadors i companyies internacionals. En aquesta edició, les tradicionals titelles de fil comparteixen protagonisme amb propostes innovadores que exploren la intel·ligència artificial o la realitat virtual. A més, es reuneixen un total de 29 companyies: 13 catalanes, 8 de la resta de l'estat i 8 d'internacionals.

La visita de la consellera de Cultura per les Terres de Ponent s'ha iniciat al voltant de les 11 del matí al municipi de Castelló de Farfanya, on ha visitat diversos punts d'interès patrimonial, com les obres de restauració del Castell; l'església de Sant Miquel, amb el seu retaule gòtic, un dels més importants de Catalunya, de pedra policromada, i l'antic calabós. L'han rebut l'alcalde Omar Noumri Coca; la regidora de Cultura i Patrimoni, Joana Terré; la directora general de Patrimoni Cultural, Sònia Hernández, i el director dels Serveis Territorials a Lleida, Albert Turull.


A continuació, a les 12 h, la consellera s'ha traslladat fins a l'estació de trens de Balaguer, on ha batejat un dels tres trens de la línia Lleida-La Pobla de Segur amb el nom de l'escriptor lleidatà Josep Vallverdú, coincidint amb l'any de commemoració del centenari del seu naixement. L'acte ha comptat amb la presència del conseller de Territori, Juli Fernàndez; el president de Ferrocarrils de la Generalitat, Toni Segarra; la directora de la Institució de les Lletres Catalanes, Izaskun Arretxe, i el paer en cap de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal.

La consellera també ha visitat a la tarda l'exposició Geografies. Josep Vallverdú al claustre de la Biblioteca Pública de Lleida, mostra bibliogràfica que repassa la vida i obra de l'escriptor lleidatà. Ha estat rebuda per la directora de la biblioteca, Antònia Capdevila, i la delegada territorial del Govern de la Generalitat a Lleida, Montse Bergés. Després, ha visitat les obres de reparació de les muralles de la Seu Vella.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
10474 {"title":"La consellera Garriga inaugura la 34ª Fira de Titelles de Lleida","published_date":"2023-05-05","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/fb1583c2-8042-4bce-8bd7-90370dc3e8ba.webp","id":"10474"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-05-05/10474-consellera-garriga-inaugura-34-fira-titelles-lleida https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.