L'APDCAT promou el debat entorn de l'avantatge competitiu d'aplicar la privacitat des del disseny

Imagen del artículo L'APDCAT promou el debat entorn de l'avantatge competitiu d'aplicar la privacitat des del disseny

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

L'Autoritat Catalana de Protecció de Dades (APDCAT) ha reunit persones expertes en l'àmbit de les noves tecnologies i la protecció de dades, en el marc de la jornada "Com treure avantatge competitiu de la protecció de dades des del disseny i per defecte", organitzada per promoure el debat sobre com la privacitat des del disseny pot fer més competitius els nous productes i serveis. La jornada també ha acollit la presentació al sector TIC català de la nova guia "La privacitat des del disseny i la privacitat per defecte. Guia per a desenvolupadors".

Durant l'acte, la directora de l'APDCAT, Meritxell Borràs, ha recordat que la protecció de dades des del disseny i per defecte és una obligació quan es tracten dades personals i ha afegit que, en el mercat europeu, complir amb la protecció de dades no és una alternativa. Borràs ha defensat que, sense incorporar la protecció de dades en les primeres fases del disseny de productes i serveis, difícilment es podrà ser competitiu en un mercat on les dades són un actiu essencial per generar valor. Així mateix, ha apuntat que, en aquest hub d'innovació que és Catalunya, la protecció de dades també és una eina per posicionar-se respecte dels competidors.

Presentació, ponència i taula rodona

El coordinador de Tecnologia i Seguretat de la Informació de l'APDCAT, Albert Serra, ha estat l'encarregat de presentar la guia "La privacitat des del disseny i la privacitat per defecte. Guia per a desenvolupadors", elaborada per l'Autoritat, al col·lectiu professional especialitzat en l'àrea TIC a Catalunya. El document es va elaborar amb el suport de l'Associació Catalana d'Enginyeria de Telecomunicació i Tecnologies Digitals i es va presentar en el marc del Mobile World Congress 2023, el passat mes de febrer.

L'acte també ha servit per aprofundir en matèria de ciberseguretat, de la mà de l'expert Genís Margarit, que ha pronunciat la conferència "La privacitat en mans del codi font. Bones i males pràctiques".

La taula per al debat ha girat al voltant de com incorporar la privacitat des del disseny en una organització. Moderada per Josep Puy, CEO de Data Risk, hi han participat la delegada de protecció de dades del Departament d'Educació, Rosa Parrilla; l'experta en protecció de dades de l'Assessoria Jurídica del CTTI, Aida Mariscal; la responsable de l'Oficina mHealth.cat, Carme Pratdepàdua i Bufill; el gestor de solucions de l'Àrea TIC del Departament de Drets Socials, CTTI, Josep Maria Cabasés; i el cap de l'Assessoria Jurídica de l'APDCAT, Xavier Urios.

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
10890 {"title":"L'APDCAT promou el debat entorn de l'avantatge competitiu d'aplicar la privacitat des del disseny","published_date":"2023-05-04","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/FotoNP_Jornada_PrivacitatiDisseny_APDCAT.jpg_1906041778.webp","id":"10890"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-05-04/10890-apdcat-promou-debat-entorn-avantatge-competitiu-aplicar-privacitat-des-disseny https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.