Campanya de la renda 2022: inici del servei d'atenció telefònica personalitzada

03/05/2023

L'Agència Tributària de Catalunya (ATC) col·labora, un any més, amb l'Agència Estatal d'Administració Tributària (AEAT), amb l'objectiu de facilitar a la ciutadania l'elaboració de la declaració de l'IRPF corresponent a l'exercici 2022.

Els contribuents que vulguin rebre assistència telefònica personalitzada per fer la declaració de la renda, ja poden demanar cita prèvia des d'avui i fins al 29 de juny a través del telèfon 901 22 33 44, gestionat per l'AEAT, indicant una data i una franja horària preferents. Amb posterioritat, a partir del dia 8 de maig, un equip de professionals de l'ATC s'hi posarà en contacte per oferir-los assessorament i facilitar-los la presentació de la declaració per telèfon.

Des del 25 de maig fins al 29 de juny també es podrà sol·licitar, a través del telèfon 901 22 33 44, cita prèvia per rebre atenció presencial a les oficines de l'Agència Tributària de Catalunya de l'1 al 30 de juny.

Enguany, l'ATC participarà en la campanya de la renda 2022 amb un equip de 85 professionals polivalents, que faran atenció telefònica i presencial, i 43 punts d'atenció presencial.

Pel que fa a la campanya de patrimoni, amb l'objectiu de facilitar el compliment de les obligacions tributàries als contribuents, també s'oferirà atenció presencial amb cita prèvia —que es pot començar a demanar a partir del 3 de maig a la seu electrònica de l'ATC. Els ciutadans que hagin demanat cita prèvia seran atesos del 12 al 23 de juny, a les oficines centrals de l'ATC i a les delegacions territorials a Girona, Lleida i Tarragona.

Durant la passada campanya de la renda (2021) l'ATC va atendre per telèfon, amb personal i estructura propis, 8.744 persones, el 51,4% més que l'any anterior. Pel que fa a l'atenció presencial, se'n van atendre 7.499, el 62,5% més que l'any anterior. D'altra banda, també es va ajudar 67 contribuents a fer la declaració de l'impost sobre el patrimoni de manera presencial. Aquestes dades reflecteixen un augment significatiu del nombre de persones ateses a les oficines de l'ATC durant la campanya de la renda de l'any passat, la majoria de les quals declaren un grau de satisfacció del 97% respecte de l'atenció rebuda per part del personal de l'Agència.

Deduccions del tram autonòmic de l'IRPF

D'acord amb les competències normatives de Catalunya en relació amb l'impost sobre la renda de les persones físiques, s'han regulat les deduccions següents aplicables sobre la part autonòmica de la quota íntegra de l'impost:

  1. Per naixement o adopció de fills.
  2. Per lloguer de l'habitatge habitual.
  3. Per pagament d'interessos de préstecs a l'estudi universitari de tercer cicle.
  4. Per viduïtat.
  5. Per donacions a determinades entitats.
  6. Per rehabilitació de l'habitatge habitual.
  7. Per inversió per un àngel inversor per a l'adquisició d'accions o participacions socials.
  8. Per inversió en habitatge habitual.
  9. Per obligació de presentar la declaració de l'IRPF per raó de tenir més d'un pagador.

Consulteu la informació detallada de les deduccions vigents.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
10944 {"title":"Campanya de la renda 2022: inici del servei d'atenció telefònica personalitzada","published_date":"2023-05-03","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"10944"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-05-03/10944-campanya-renda-2022-inici-servei-atencio-telefonica-personalitzada https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.