El xalet Soler de Girona acollirà la Casa de la Tecnologia i el Museu les Matemàtiques

Imagen del artículo El xalet Soler de Girona acollirà la Casa de la Tecnologia i el Museu les Matemàtiques

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

La Comissió d'urbanisme de Girona aprova la modificació del Pla especial de protecció del patrimoni que farà possible el nou ús


La Comissió territorial d'urbanisme de Girona, presidida pel director general d'Ordenació del Territori, Urbanisme i Arquitectura, Agustí Serra, ha aprovat definitivament avui una modificació del Pla especial de protecció del patrimoni de Girona que possibilitarà reconvertir el xalet Soler en la Casa de la Tecnologia i el Museu de les Matemàtiques.

La finca està delimitada pels carrers riu Segre, i carrer i plaça de Valentí Fargnoli. L'edificació principal, de 220m2, és un edifici aïllat envoltat de jardí i projectat per Ricard Giralt i Casadesús (1940-1941), amb algunes edificacions auxiliars sense valor patrimonial. El xalet és propietat de l'Ajuntament de Girona, que hi vol ubicar un equipament públic per fer difusió de les ciències i les matemàtiques i estimular les vocacions relacionades amb aquest camp.

Per tal de poder implantar l'ús d'equipament cal rehabilitar l'edifici del xalet i fer-hi petites ampliacions, entre d'altres per resoldre l'accessibilitat. La modificació aprovada avui detalla les condicions en què es podrà dur a terme la intervenció. També s'elimina la prohibició de noves edificacions al jardí.

Així, s'enderrocaran les edificacions auxiliars al xalet, es resoldrà l'accessibilitat a l'edifici principal i s'habilitarà una nova construcció de planta baixa al jardí com a sala polivalent. El jardí serà d'ús públic i es facilitarà la seva permeabilitat amb un nou accés.

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
10429 {"title":"El xalet Soler de Girona acollirà la Casa de la Tecnologia i el Museu les Matemàtiques","published_date":"2023-05-03","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/7f98f341-a787-4a30-b373-02d10e011f7a.webp","id":"10429"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-05-03/10429-xalet-soler-girona-acollira-casa-tecnologia-museu-matematiques https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.