L'Agència Tributària de Catalunya habilita 43 punts d'atenció arreu del territori per ajudar la ciutadania a fer la declaració

Imagen del artículo L'Agència Tributària de Catalunya habilita 43 punts d'atenció arreu del territori per ajudar la ciutadania a fer la declaració

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

Posa a disposició dels contribuents un equip de 85 professionals que oferiran atenció telefònica i presencial a qui ho sol·licitiEs prestarà assessorament telefònic durant tota la campanya i, a partir de l'1 de juny, començarà l'atenció presencial a les oficines de l'ATC

L'Agència Tributària de Catalunya (ATC) ha habilitat 43 punts d'atenció repartits arreu de la geografia catalana per ajudar la ciutadania a confeccionar la declaració de l'IRPF 2022. Amb aquest objectiu, ha format 85 professionals de la seva plantilla perquè puguin oferir atenció telefònica i presencial als contribuents que ho sol·licitin. Aquestes actuacions s'emmarquen en els 26 anys de col·laboració entre l'ATC i l'Agència Estatal d'Administració Tributària (AEAT) per facilitar a la ciutadania el compliment de les seves obligacions tributàries. Enguany serà el sisè any que l'ATC ofereix aquest servei gratuït d'assessorament personalitzat amb recursos i estructura propis.




Cita prèvia a partir d'avui, 3 de maig, i fins al 29 de juny

A partir d'avui, 3 de maig, i fins al 29 de juny, ja es pot demanar cita prèvia per rebre assistència telefònica al telèfon 901 22 33 44, gestionat per l'AEAT. El 8 de maig, l'equip de professionals de l'ATC començarà a contactar amb les persones que l'hagin sol.licitat, tenint en compte el dia i la franja horària que hagin indicat com a preferents, per oferir-los l'assessorament que necessitin a l'hora d'elaborar la seva declaració.

Els contribuents que vulguin ser atesos presencialment ho podran demanar a través d'aquest mateix telèfon, a partir del 25 de maig. L'atenció presencial a les oficines de l'ATC es farà de l'1 al 30 de juny.

Pel que fa a la campanya de patrimoni, s'oferirà atenció presencial amb cita prèvia a les oficines centrals de l'ATC a Barcelona i a les delegacions territorials a Girona, Lleida i Tarragona, entre el 12 i el 23 de juny, ambdós inclosos. També es podrà començar a demanar cita a partir d'avui, 3 de maig, a la seu electrònica de l'ATC.

En el document adjunt trobareu el calendari de renda i patrimoni 2022.

Augment significatiu de persones ateses, amb un grau de satisfacció del 97%

Durant la campanya de la renda 2021, l'ATC va atendre 16.243 persones, amb recursos i estructura propis. D'aquestes, 8.744 (un 51,4% més que l'any anterior) van rebre assessorament telefònic personalitzat i 7.499 (un 62,5% més que el 2021) van ser ateses presencialment a les oficines i delegacions territorials. A més, els professionals de l'ATC també van ajudar un total de 67 contribuents a fer la seva declaració de l'impost sobre el patrimoni de manera presencial. Aquestes dades reflecteixen un augment significatiu del nombre de persones ateses a les oficines de l'ATC durant la campanya de la renda de l'any passat, la majoria de les quals declaren un grau de satisfacció respecte a l'atenció rebuda del personal de l'Agència del 97%.

Deduccions del tram autonòmic de l'IRPF

D'acord amb les competències normatives de Catalunya en relació amb l'impost sobre la renda de les persones físiques, s'han regulat les deduccions següents aplicables sobre la part autonòmica de la quota íntegra de l'impost:

  1. Per naixement o adopció de fills.
  2. Per lloguer de l'habitatge habitual.
  3. Per pagament d'interessos de préstecs a l'estudi universitari de tercer cicle.
  4. Per viduïtat.
  5. Per donacions a determinades entitats.
  6. Per rehabilitació de l'habitatge habitual.
  7. Per inversió per un àngel inversor per l'adquisició d'accions o participacions socials.
  8. Per inversió en habitatge habitual.
  9. Per obligació de presentar la declaració de l'IRPF per raó de tenir més d'un pagador.


El detall de totes aquestes deduccions es pot consultar a la seu electrònica de l'ATC.

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
10421 {"title":"L'Agència Tributària de Catalunya habilita 43 punts d'atenció arreu del territori per ajudar la ciutadania a fer la declaració","published_date":"2023-05-03","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/44e9d989-e1aa-4af8-88dc-fc933f093618.webp","id":"10421"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-05-03/10421-agencia-tributaria-catalunya-habilita-43-punts-atencio-arreu-territori-ajudar-ciutadania-fer-declaracio https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.