Publicades les bases d'ajuts d'amiant

Imagen del artículo Publicades les bases d'ajuts d'amiant

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

• Es publiquen al DOGC les bases reguladores de la convocatòria d'ajuts destinats a la retirada, en origen, de residus de materials d'aïllament i de la construcció que continguin amiant, ubicats a l'àmbit territorial de Catalunya, i a instal·lacions d'autoconsum fotovoltaic en cobertes afectades. • La resolució conté tota la informació per tal que les persones beneficiàries es puguin posar a treballar per presentar les sol·licituds.

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya ha publicat la Resolució ACC/1435/2023, de 27 d'abril, per la qual s'aproven les bases reguladores que han de regir la convocatòria d'ajuts destinats a la retirada, en origen, de residus de materials d'aïllament i de la construcció que continguin amiant, ubicats a l'àmbit territorial de Catalunya, i a instal·lacions d'autoconsum fotovoltaic en cobertes afectades.

La resolució conté tota la informació per tal que les persones beneficiàries es puguin posar a treballar per presentar les sol·licituds (requisits i incompatibilitats, quantia de la subvenció i intensitat de les ajudes, despeses subvencionables, documentació obligatòria que cal presentar amb la sol·licitud, etc.).

Properament, es publicarà el document de resolució de convocatòria d'ajuts al DOGC, a partir de la qual es podran començar a presentar les sol·licituds.

 

Destinataris

La resolució té dos annexos. Les persones beneficiàries de l'Annex I són els propietaris de béns immobles que continguin elements d'amiant procedents de la construcció que impulsin el seu desamiantatge, ja siguin persones físiques o jurídiques, públiques o privades, i comunitats de veïns.

Es preveu que aquesta línia d'ajuts tingui una dotació econòmica de 10 M €.

Les persones beneficiàries de l'Annex II són els propietaris de béns immobles en els quals es desenvolupi o s'hagi desenvolupat una activitat econòmica i que continguin elements d'amiant procedents de la construcció que impulsin el seu desamiantatge, ja siguin persones físiques o jurídiques, públiques o privades.

Per aquest tipus de beneficiaris, es preveu una dotació econòmica de 40 M €.

 

Import sense precedent

Són uns ajuts històrics que volen donar un impuls per apropar Catalunya a la realitat d'amiant zero. Per primer cop s'atorga una quantitat tan elevada, 40 milions d'euros, per a la retirada de residus de cobertes que continguin amiant, i la instal·lació d'autoconsum fotovoltaic a les mateixes cobertes de l'immoble en les quals s'hagi retirat l'amiant, i on s'hi desenvolupi o s'hagi desenvolupat una activitat econòmica. És a dir, a edificis allotgin o hagin allotjat indústries o altres activitats comercials o agràries.

La suma de les dues línies d'ajuts suposa una dotació econòmica de 50 milions d'euros, que s'inscriu en el projecte "Amiant per plaques", inclòs en el Pla nacional per a l'erradicació de l'amiant a Catalunya, que es dissenya com un instrument dinàmic que desplegarà les seves accions durant el període 2023-2032.

L'Agència de Residus de Catalunya preveu organitzar sessions telemàtiques amb les persones beneficiàries per facilitar la tramitació dels ajuts i es preveu igualment elaborar diversos materials com guia per als procediments.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
10836 {"title":"Publicades les bases d'ajuts d'amiant","published_date":"2023-04-28","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/ac_Bases_ajuts_amiant_2023.jpg_1069397172.webp","id":"10836"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-04-28/10836-publicades-bases-ajuts-amiant https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.