Presentació del Cens d'Artistes del Camp de Tarragona

Imagen del artículo Presentació del Cens d'Artistes del Camp de Tarragona

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

El Cens d'artistes de Catalunya es va posar en marxa el desembre de 2020, en compliment d'un mandat llargament reivindicat per les associacions professionals dels diferents àmbits creatius (arts visuals i plàstiques, disseny, il·lustració, música, arts escèniques, literatura, audiovisuals i cinema i videojocs). Es tracta d'una eina pionera que ha de servir per cartografiar la creació artística del país i facilitar el desenvolupament posterior de l'Estatut de l'Artista, amb un treball exhaustiu de diagnosi i avaluació a partir del qual millorin les condicions professionals d'artistes i professionals de la cultura i les polítiques adreçades al sector.

Al llarg del 2021 i el 2022 es van fer diverses presentacions, conjuntament amb el CoNCA, en diferents llocs del territori i entre les associacions i sectors culturals per tal de donar a conèixer el Cens d'artistes de Catalunya. Aviat es crearà el Cens de professions connexes a l'artista i altres professionals de la Cultura, que complementa el Cens d'artistes i permetrà de conformar el Cens de professionals de la Cultura. De moment el Cens d'artistes de Catalunya compta amb uns 1.300 inscrits és per això que se seguiran fent presentacions com la que divendres es fa a Tarragona per tal de donar-lo a conèixer i contribuir a ampliar-lo.

Amb aquesta política d'actuació com a base, aquest divendres 28 d'abril es presenta a Tarragona el Cens d'artistes a Tarragona, amb l'objectiu de fomentar la inscripció de creadors i creadores culturals que viuen i treballen al territori. L'acte està organitzat pels Serveis Territorials del Departament de Cultura a Tarragona i el Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA) i es durà a terme a partir de les 19 hores a la sala d'actes dels Serveis Territorials de Cultura a Tarragona. L'entrada és lliure per totes les persones que estiguin interessades a participar com a públic.


Aquest és el programa de l'acte:


- 19.00 h | Benvinguda de Virgínia Martínez, directora dels Serveis Territorials de Justícia del Govern de la Generalitat de Catalunya a Tarragona.

- 19.05 h | Presentació dels cens a càrrec de Josep Vives, director general de Promoció Cultural i Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, i Margarida Troguet, vicepresidenta del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA).

- 19.30 h | Debat: "La creació cultural al Camp de Tarragona"

Amb la participació de Dario Cobacho, representant de l'associació ARTSUD, Lídia Papió, pianista i pedagoga musical i Joan Negrié, actor, director de la Sala Trono.

Moderarà Manuel Guerrero, responsable del Cens d'artistes al Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

- 20.15 h | Actuació d'Anna d'Ivori, piano i veu

- 20.30 h | Cloenda de l'acte


"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
10354 {"title":"Presentació del Cens d'Artistes del Camp de Tarragona","published_date":"2023-04-28","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/e19a4074-f339-4620-a31c-1759d7309539.webp","id":"10354"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-04-28/10354-presentacio-cens-artistes-camp-tarragona https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.