El CIRE, guardonat amb el Premi #FPCAT pels projectes de formació als centres penitenciaris

Imagen del artículo El CIRE, guardonat amb el Premi #FPCAT pels projectes de formació als centres penitenciaris

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

Els Premis #FPCAT reconeixen les bones pràctiques i la contribució a la construcció d'una formació professional de qualitatEl CIRE és l'empresa pública del Departament de Justícia, Drets i Memòria que facilita la reinserció sociolaboral dels internsEl director del CIRE destaca que aquest reconeixement permet "consolidar i ampliar el model arreu dels centres, amb noves modalitats formatives i de futur"

El Centre d'Iniciatives per a la Reinserció (CIRE) ha estat guardonat amb el Premi #FPCAT 2022, atorgat pel Consell de Formació i Qualificació Professionals de Catalunya (CFPCAT), com a resultat de l'aposta consolidada per la formació ocupacional de qualitat als centres penitenciaris i de justícia juvenil. L'any 2022 el CIRE va organitzar 250 cursos, entre certificats professionals i específics per a algunes activitats, i es van formar 2.459 persones: 2.087 homes i 372 dones.

El director del CIRE, David Font, ha recollit el premi aquest dijous, 27 d'abril, en un acte celebrat al Palau de Pedralbes, i ha reivindicat la tasca formativa del centre: "totes les persones, ja siguin en un centre penitenciari o en plena llibertat, han de tenir les mateixes oportunitats formatives per cultivar uns aprenentatges reglats que els possibilitin millors oportunitats d'inserció sociolaboral futures. Estem formant persones, i volem persones millor formades i capacitades".

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà Pons, i el conseller d'Educació Josep Gonzàlez-Cambray han lliurat els 14 guardons a centres de formació professional, empreses, entitats i trajectòries individuals en 5 categories diferents.

Formació ocupacional certificada, equiparada i de qualitat

El CIRE, a través de cursos de formació professional homologats pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC), ofereix un model de formació ocupacional certificada equiparable al de qualsevol centre d'ensenyament.

La finalitat és que els interns puguin certificar les competències professionals assolides per desenvolupar una determinada professió i facilitar-ne la reinserció a la societat.

Durant l'any 2022, 263 interns dels centres penitenciaris i de justícia juvenil de Catalunya van obtenir una titulació en alguna de les especialitats de formació professional homologada que ofereix el CIRE, entre les quals hi ha jardineria, lampisteria, tractament de dades, soldadura, perruqueria o brioixeria, entre d'altres.

El SOC atorga el certificat de professionalitat, amb validesa oficial a tot l'Estat espanyol, sense especificar que la titulació s'ha adquirit a la presó.

La formació, un l'element cabdal per trobar feina

Aquests certificats esdevenen un element clau perquè les persones que han estat privades de llibertat puguin obtenir un contracte laboral. Són titulacions que, a més de certificar les competències assolides, permeten accedir a altres estudis de nivell superior, en cas que la persona decideixi continuar formant-se.

Els Premis #FPCAT reivindiquen cada any la importància de la formació professional de qualitat i reconeixen les bones pràctiques que duen a terme entitats públiques i privades en aquest àmbit.

El CIRE és l'empresa pública del Departament de Justícia, Drets i Memòria que facilita la reinserció sociolaboral de les persones que estan complint mesures judicials en centres penitenciaris o en centres educatius de justícia juvenil.

FCCAT és l'Agència Pública de Formació i Qualificació Professionals de Catalunya; pertany al Departament de la Presidència. La seva funció bàsica és dirigir i coordinar el Sistema de Formació i Qualificació Professional de Catalunya.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
10352 {"title":"El CIRE, guardonat amb el Premi #FPCAT pels projectes de formació als centres penitenciaris","published_date":"2023-04-27","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/f699754a-3acc-4cae-a0c2-b2081d07fa2f.webp","id":"10352"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-04-27/10352-cire-guardonat-premi-fpcat-pels-projectes-formacio-als-centres-penitenciaris https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.