Els Premis #FPCAT 2022 reconeixen la contribució a la formació professional dels centres formatius, empreses, entitats i trajectòries individuals

Imagen del artículo Els Premis #FPCAT 2022 reconeixen la contribució a la formació professional dels centres formatius, empreses, entitats i trajectòries individuals

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà Pons, i el conseller d'Educació Josep Gonzàlez-Cambray, han lliurat els 14 guardons a centres de formació professional, empreses, entitats i trajectòries individuals en 5 categories diferents


La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà Pons, i el conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, han lliurat els guardons dels Premis #PFCAT aquest dijous 27 d'abril. Els Premis #PFCAT, que enguany celebra la seva IV edició, són atorgats pel Consell de Formació i Qualificació Professionals de Catalunya (CFPCAT) i reconeixen les bones pràctiques a la contribució a una formació professional de qualitat. L'acte també ha comptat amb la presència del president del CFPCAT, Fabian Mohedano Morales.

En total s'han lliurat 14 guardons en reconeixement a les bones pràctiques de quatre centres formatius, quatre empreses i entitats, quatre persones professionals, un centre formatiu per la entitat de recerca i una persona formada en FP.

Durant l'acte de lliurament de premis, la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà Pons, ha remarcat que: "tenim uns reptes que canviaran per sempre la formació professional a Catalunya. Estem treballant per millorar la qualificació de la ciutadania amb l'acreditació de competències professionals, tenir una xarxa d'orientació professional única i planificar els recursos disponibles gràcies a l'Informe General de Prospectiva 2023-2026 que estem preparant". Així mateix, ha fet referència a la creació dels Centres de Formació Professional integrada: "El govern aprovarà en breu el Decret de Centres de Formació professional integrada, que ajudarà a enfortir els 2.200 centres de la Xarxa del Sistema".

Per la seva banda, el conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha destacat que "estem davant de l'oferta més alta en FP d'aquest país, hem incrementat les places de manera sostinguda i creixent els tres darrers anys, i aquest increment s'ha adaptat a les necessitats del mercat laboral". Ha remarcat també que s'ha avançat tot el procés de preinscripció i matrícula perquè, "per primera vegada, tot l'alumnat sàpiga la plaça que té assignada en iniciar el curs i pugui començar les classes des del primer dia".

Els centres formatius, empreses, entitats, i trajectòries individuals, van ser guardonades segons les 5 categories que engloben els premis #FPCAT, que són les següents

  1. Bones pràctiques a les trajectòries individuals, de reconeixement de les actuacions dutes a terme per persones físiques en l'exercici de les seves professions: Núria Carbonell Alart, Pere Dot Padrós, Joan-Lluís Espinós Espinós i Josep Formentí Silvestre.
  2. Bones pràctiques als centres formatius, de reconeixement d'experiències notables dutes a terme per centres que imparteixen formació professional de l'àmbit educatiu i de l'àmbit de l'ocupació: CETT -Barcelona School of Tourism, Hospitality and Gastronomy, Fundació Eduard Soler (Ripoll), Institut d'Aran (Vielha e Mijaran) i PRODIS, Prodiscapacitats Fundació Privada Terrassenca.
  3. Bones pràctiques a les empreses i altres entitats, de reconeixement de contribucions significatives a la construcció d'una formació professional de qualitat dutes a terme per entitats públiques i privades: Catalana de Perforacions, S.A. (Santpedor), CIRE (Centre d'Iniciatives per a la Reinserció), Fundació CARES (Barcelona) i el Gremi Empresarial d' Ascensors de Catalunya - GEDAC.
  4. Premi a la recerca en el camp de la Formació Professional: Institut Comte de Rius (Tarragona).
  5. Bones pràctiques a la trajectòria individual de la persona usuària de centres de formació professional: Gerard Romero Galindo.

En paraules del president del Consell de Formació i Qualificació Professionals de Catalunya, Fabian Mohedano Morales: "Els Premis FPCAT és la cita anual per reconèixer les bones pràctiques i trajectòries individuals de la Xarxa del Sistema de Formació i Qualificació Professionals de Catalunya, que està constituït per una diversitat de centres de formació professional, punts d'informació i orientació, empreses compromeses amb la formació dual i unes extraordinàries persones professionals que ho fan possible".

(Adjunt Trajectòries dels premiats)

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
10351 {"title":"Els Premis #FPCAT 2022 reconeixen la contribució a la formació professional dels centres formatius, empreses, entitats i trajectòries individuals","published_date":"2023-04-27","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/944fd871-0fc8-468c-82b8-93303ab686fe.webp","id":"10351"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-04-27/10351-premis-fpcat-2022-reconeixen-contribucio-formacio-professional-centres-formatius-empreses-entitats-trajectories-individuals https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.