El secretari general de Cultura comparteix amb la directora general adjunta d'Educació i Cultura de la Comissió Europea els projectes de cultura comunitària impulsats pel Govern

Imagen del artículo El secretari general de Cultura comparteix amb la directora general adjunta d'Educació i Cultura de la Comissió Europea els projectes de cultura comunitària impulsats pel Govern

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

La cultura com a eina de promoció de la salut és una dels quatre àmbits prioritaris del Pla de Treball per a la Cultura 2023-2026 de la Unió Europea


El secretari general de Cultura, Jordi Foz, s'ha reunit a Brussel·les amb la directora general adjunta d'Educació i Cultura de la Comissió Europea, Viviane Hoffmann, amb qui ha abordat els projectes de cultura social i comunitària que impulsa el Govern de la Generalitat, i que contribueixen a promoure la salut i el benestar de la ciutadania. A la reunió també han estat presents el director de Cultura, Creativitat i Esport de la Comissió Europea, George Haeusler; el delegat del Govern davant la UE, Ignasi Centelles, i la delegada adjunta, Laura Rius.

La cultura com a eina de promoció de la salut és un dels quatre àmbits prioritaris del Pla de Treball per a la Cultura 2023-2026 de la Unió Europea. En aquest sentit, el secretari general ha explicat algunes iniciatives que el Govern de Catalunya té en aquest camp, com el projecte ARTIS (Art per a la inclusió social), que es tancarà el proper mes de maig, i la propera edició del projecte, que es coneixerà com a ARTIS+, així com la línia de subvencions per a projectes comunitaris.

El Departament de Cultura ha concedit ajuts a gairebé 200 entitats pels seus projectes de cultura comunitària. El passat novembre es va obrir per primer cop aquesta línia de subvencions, amb l'objectiu de reforçar els projectes de caire social que pretenen millorar les capacitats i les condicions de vida de les persones, a través de la pràctica cultural en contextos comunitaris i participatius. És una línia transversal que inclou les arts visuals, audiovisuals i escèniques, la música, les lletres i la cultura popular, entre altres, i s'emmarca en la voluntat del Departament de Cultura de garantir els drets d'accés a la cultura de tota la ciutadania.

Per altra banda, a la trobada a Brussel·les també s'ha abordat el projecte ARTIS de cooperació transfronterera entre Catalunya i Occitània, que va néixer amb un objectiu molt clar: millorar la inclusió i l'accessibilitat d'espais i equipaments culturals de la població amb major risc d'exclusió cultural, per motius de discapacitat (visual, auditiva, cognitiva o motriu) o per raons socials i econòmiques.

A la reunió també s'han explorat possibles vies de col·laboració amb la New European Bauhaus. Es tracta d'una iniciativa mediambiental, social i cultural per combinar l'experiència estètica, la sostenibilitat i la inclusió que complementen el Pacte Verd Europeu.


"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
10348 {"title":"El secretari general de Cultura comparteix amb la directora general adjunta d'Educació i Cultura de la Comissió Europea els projectes de cultura comunitària impulsats pel Govern","published_date":"2023-04-27","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/30d99bcc-2839-4c61-817e-dbf435ac6179.webp","id":"10348"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-04-27/10348-secretari-general-cultura-comparteix-directora-general-adjunta-educacio-cultura-comissio-europea-projectes-cultura-comunitaria-impulsats-pel-govern https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.