L'exposició "Digital Impact" posa a l'abast del públic el present i el futur de l'art i el disseny digital

Imagen del artículo L'exposició Digital Impact posa a l'abast del públic el present i el futur de l'art i el disseny digital

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

La mostra obre les portes al Disseny Hub Barcelona del 28 d'abril al 27 d'agost, amb peces d'alguns dels artistes més innovadors i potents La consellera Natàlia Garriga assistirà a la inauguració de l'exposició, que compta amb el suport del Departament de CulturaAmb 4.000 m² d'art i disseny digital, apropa el paradigma digital a tots els públics, amb experiments i activitats paral·leles


"Digital Impact" és l'exposició d'artistes digitals que es podrà veure a partir del 28 d'abril fins al 27 d'agost al Disseny Hub Barcelona i la gran cita dins de la seva programació 2023. Dirigida per Pep Salazar i comissariada per Héctor Ayuso, amb Oriol Pastor a la comissaria tècnica, comptarà amb 16 artistes digitals de renom internacional que presentaran 16 obres, la majoria exclusivament creades per a l'ocasió.

La mostra, que compta amb un ampli suport del Departament de Cultura,s'inaugurarà aquesta tarda amb la presència de la consellera de Cultura, Natàlia Garriga Ibáñez, en un acte en què també hi serà present la directora general d'Innovació i Cultura Digital, Marisol López.

L'exposició vol aproximar l'art digital a la ciutadania i integrar en la consciència col·lectiva la idea que l'element digital, lluny de la fredor amb què sovint se l'associa, pot provocar reaccions i emocions en el públic que s'hi endinsa.


4.000 m² d'art i disseny digital

El visitant es podrà submergir i reflexionar posant sobre la taula qüestions sobre l'art del futur i el paradigma digital a través de setze obres en les quals la realitat física i la virtual s'entortolligaran per crear peces úniques, efímeres i canviants.

Setze artistes digitals de diferents àrees presentaran les seves obres, per transformar el Disseny Hub Barcelona en un pati de joc on el públic podrà experimentar a través de tecnologies avançades, elements visuals, videogràfics (CGI), algoritmes i codis, entre d'altres.

Com a artistes internacionals, destaquen Refik Anadol amb la seva obra Machine Memoirs: Space, on utilitza dades provinents d'arxius de la NASA oberts al públic i IA per crear un univers de dades de formes abstractes per explorar la relació entre memòria i tecnologia. Universal Everything, un col·lectiu d'art i disseny que està especialitzat en la producció d'obres d'art en pantalles combinant CGI, simulacions i gràfics de videojoc, presenten dues peces: una d'elles és Infinity, una peça de videoart sense final on desfilen interminables i úniques personalitats creades a partir de codis.

També forma part de l'exposició Quayola amb Storms, la sèrie de videowalls basats en mars tempestuosos creats a través de tecnologies avançades; Passengers: BCN, l'obra de Brendan Dawes que mostra l'efecte de la pandèmia a través del flux de passatgers per l'aeroport de Barcelona entre 2019 i 2021 creada amb impressió 3D; o Web Observatory, la peça de State que és un viatge per la web en forma de pel·lícula d'animació amb una narrativa visual molt potent.

Pel que fa als artistes nacionals, trobem Domestic Data Streamers, amb els A Cartography of Human Connection un grup de criatures mecàniques que cartografien les interaccions online ( per exemple a Tinder, Wikipedia, etc..) a l'espai físic. LOWKEYMOVES amb Digital Humans, on han creat 'meta humans' amb l'objectiu de ser un punt de contacte amb el públic que el dugui a la reflexió o debat sobre la relació que tenim amb la tecnologia, l'art digital, la intel·ligència artificial i el metavers.

Antoni Arola forma part de Digital Impact per partida doble: amb la peça Oasi i també amb la creació del projecte expositiu de l'exposició. Aquest, s'ha conceptualitzat com un paisatge entre fantàstic i urbà amb la intenció de separar cada una de les obres per fer més pura l'experiència. Les cúpules contenen les obres que en la majoria dels casos desprenen llum i moviment propis, i creen una ciutat orgànica.

També formen part de Digital Impact Six N.Five & Someform Studio, amb Artificial Spaces, on es pregunten: 'podem automatitzar la creació d'allò que els humans considerem bell?', explorant a través de diverses disciplines; Alba G. Corral, que ha creat Mercuri, una peça immersiva, contemplativa i abstracta creada amb algoritmes i codi generatiu tant en la part visual com sonora, fent servir eines de codi obert per explorar elements estètics digitals.


La capital de l'art digital

Digital Impact situa Barcelona a les avantguardes artístiques digitals a nivell internacional, però no és una iniciativa nova ni isolada, sinó que porta anys gestant-se en el marc d'un ecosistema consolidat i punter vinculat a les arts digitals. A més, els impulsors del projecte han format part de l'eclosió del sector des dels seus inicis amb la creació de l'OFFF, el festival de creativitat digital més important del món, entre d'altres.

Aquest projecte recull els fruits de dècades d'auge i expansió de la cultura i creativitats digitals a Barcelona i Catalunya. Concretament, Barcelona és ara mateix una locomotora de la tecnocultura que disposa d'una gran comunitat d'art, ciència i tecnologia especialment rellevant en el sector del disseny i l'arquitectura. Amb dades del 2021, un 6,2% d'empreses digitals formaven part de les Indústries Creatives Culturals de la ciutat representant un 6'3% del total de la seva facturació.

És en aquest context on sorgeix Digital Impact, impulsat pel Disseny Hub Barcelona, dirigit pel festival OFFF i amb el suport de la regidoria de Turisme i Indústries Creatives de l'Ajuntament de Barcelona, del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, i de diverses entitats i centres artístics de la ciutat com la Casa Batlló, el Liceu, Hac te o el Sònar.


Les activitats paral·leles que s'estendran per Barcelona

Digital Impact presenta un ampli programa d'activitats que s'expandirà per tota la ciutat amb la complicitat dels agents impulsors de la creació digital.

- Hac Te, el hub d'art, ciència i tecnologia, presenta a l'OASI (instal·lació que forma part de Digital Impact) un ampli programa d'activitats en el marc de l'exposició: xerrades, performances i tallers gratuïts que volen convidar a la reflexió.

- La Casa Batlló s'uneix a Refik Anadol el 5 de maig per tornar a viure el mapping "Living Architecture", i també organitza una jornada de conferències sobre art digital al Disseny Hub Barcelona el 3 de maig.

- Al Sònar+D, en ocasió del pas del col·lectiu Universal Everything per Digital Impact, faran una xerrada amb el seu Director Creatiu Interactiu, Joel Gethin Lewis, per presentar el seu treball.

- El Gran Teatre del Liceu comptarà amb una instal·lació del 18 al 25 de juliol i un concert (un el 18 i un altre el 25 de juliol) de Playmodes, un estudi d'investigació audiovisual que treballa amb una barreja de creativitat software i hardware, que presentarà pppfff (pianíssimo i fortíssimo).

- La cervesera Moritz s'afegeix a la xarxa de col·laboradors i promou l'exposició oferint una entrada gratuïta per cada entrada comprada el primer dissabte de cada mes.


Informació pràctica

Digital Impact tindrà lloc del 28 d'abril al 27 d'agost del 2023 al Disseny Hub Barcelona. L'horari serà de dimarts a diumenge de 10 a 20 hores i els preus seran d'entre 15 i 13,5 euros.

Més informació a www.digitalimpact.art

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
10347 {"title":"L'exposició \"Digital Impact\" posa a l'abast del públic el present i el futur de l'art i el disseny digital","published_date":"2023-04-27","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/452f6144-3f87-4aa9-924c-eb087702a39f.webp","id":"10347"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-04-27/10347-exposicio-digital-impact-posa-abast-public-present-futur-art-disseny-digital https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.