La segona edició de la revista Periscopi, "Art i natura", reflexiona sobre l'experiència artística als centres penitenciaris

Imagen del artículo La segona edició de la revista Periscopi, Art i natura, reflexiona sobre l'experiència artística als centres penitenciaris

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

Una cinquantena de monitors artístics treballen per fomentar l'art a les presons

La segona edició de Periscopi, anomenada "Art i Natura", s'ha presentat aquest dijous al Campus Mundet, en un acte organitzat per la comunitat de pràctica de tallers artístics dels centres penitenciaris, en col·laboració amb la Facultat d'Educació Social de la Universitat de Barcelona. Una publicació elaborada pels monitors artístics de les presons que recull la producció artística feta als centres, i editada pel Centre d'Estudis Jurídics. Durant l'acte la moderadora de la comunitat de pràctiques i tècnica de l'Àrea Artística del Servei de Rehabilitació, Ángela Peinadoha destacat que "és un exemple visual de tot el que es treballa. Busquem visibilitzar la feina que es fa als tallers, i publicar-ho ens dona la possibilitat d'explicar-ho i que romangui en el temps".

El projecte "Art i natura" s'impulsa a principi de 2022 amb aquests dos conceptes com a protagonistes principals. La publicació explora, dins i fora dels murs de les presons, els conceptes d'art i de natura com a eines de creació i diàleg amb el món exterior. La finalitat d'aquesta publicació és plasmar amb articles, fotografies i reculls d'experiències tot allò que s'ha treballat als tallers artístics de les presons catalanes. Alguns dels materials s'han exposat en dues intervencions a Can Coll i, ara, al Campus Mundet.

Des de fa més de trenta anys els centres penitenciaris compten amb una cinquantena de professionals de diferents disciplines artístiques que acompanyen l'alumnat dels tallers en els seus processos creatius.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
10337 {"title":"La segona edició de la revista Periscopi, \"Art i natura\", reflexiona sobre l'experiència artística als centres penitenciaris","published_date":"2023-04-27","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/619d5f10-64ca-439e-b214-49890a78aaee.webp","id":"10337"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-04-27/10337-segona-edicio-revista-periscopi-art-natura-reflexiona-experiencia-artistica-als-centres-penitenciaris https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.