Albert Salvadó: "El Pla Director Urbanístic del Catalunya Sud ens permetrà generar el màxim d'oportunitats a les Terres de l'Ebre i al país"

Imagen del artículo Albert Salvadó: El Pla Director Urbanístic del Catalunya Sud ens permetrà generar el màxim d'oportunitats a les Terres de l'Ebre i al país

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

El delegat del Govern a les Terres de l'Ebre anuncia l'inici dels treballs de redacció del PDUAE a l'àmbit del polígon Catalunya Sud

"El polígon Catalunya Sud representa un espai estratègic d'activitat econòmica que, amb la redacció del Pla director urbanístic d'activitat econòmica (PDUAE) ens permetrà avançar per generar el màxim d'oportunitats a les Terres de l'Ebre i, també, a nivell de país". El delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Albert Salvadó Fernandez, ha anunciat durant el Consell de Direcció de l'Administració Territorial del Govern a les Terres de l'Ebre l'inici dels treballs de redacció del PDUAE, que té per objectiu ordenar 675 hectàrees d'activitat econòmica i logística als termes municipals de Tortosa i l'Aldea.


La Comissió de Territori de Catalunya convocada per aquest dijous inclourà a l'ordre del dia l'acord per iniciar-ne la redacció, amb un termini previst de 18 mesos. L'aprovació inicial i provisional passarà per la Comissió d'Urbanisme de les Terres de l'Ebre (CUTE) i la definitiva, de nou per la Comissió de Territori de Catalunya.


"És un pas important perquè ens situa a les Terres de l'Ebre a la línia de sortida de pols estratègics de país", ha valorat el director dels Serveis Territorials de Territori a les Terres de l'Ebre, Miquel Alonso Cruelles. El nou PDUAE s'emmarca en l'estratègia de Sòls d'Activitat Econòmica del Govern, que busca impulsar polígons industrials amb capacitat per oferir parcel·les de gran format en llocs amb molt bona connexió amb la xarxa d'infraestructures. El PDUAE també es desprèn de l'Estratègia Logística per a la Internacionalització de l'Economia Catalana.


"En dos anys hem passat d'un polígon industrial planificat fa 15 anys, amb molta reserva de sòl industrial a la implantació de Kronospan. Dins de la nova conjuntura industrial i econòmica, ja treballem com a Govern per poder implantar més activitat", remarca Salvadó. "La figura del PDUAE ens permet gestionar l'àmbit com una unitat urbanística i treballar d'una manera més eficient per assegurar-ne la intermodalitat i la connexió ferroviària per Kronospan i les futures activitats que es puguin implantar", ha concretat.


Fons de transició nuclear

Durant el Consell de Direcció de l'Administració Territorial del Govern a les Terres de l'Ebre, el delegat del Govern ha valorat positivament la primera reunió del nou òrgan de govern del Fons de Transició Nuclear, dilluns passat, i que va acordar transferir a partir del mes de juliol a tots els municipis de l'àmbit territorial del Fons, d'ambdues zones de planificació del PENTA, al voltant de 34 milions d'euros aquest 2023. "Per al Govern és important, amb el marc normatiu ja estable i fiable, treballar perquè els fons puguin arribar al territori. S'ha passat massa temps parlant de l'eina i massa poc temps discutint per l'objectiu, que és el que s'ha de prioritzar ara, i que és apostar per projectes que generen ocupació quan tanquen les centrals nuclears", ha valorat Salvadó.


Creus de Sant Jordi

Per últim, el delegat del Govern a les Terres de l'Ebre ha donat l'enhorabona a l'escriptora i bibliotecària Zoraida Burgos Matheu i el Casino recreatiu i instructiu d'Amposta, distingits amb la Creu de Sant Jordi.



"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
10296 {"title":"Albert Salvadó: \"El Pla Director Urbanístic del Catalunya Sud ens permetrà generar el màxim d'oportunitats a les Terres de l'Ebre i al país\"","published_date":"2023-04-25","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/f8040d8d-ac70-46b3-abf2-b771f60fce1b.webp","id":"10296"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-04-25/10296-albert-salvado-pla-director-urbanistic-catalunya-sud-ens-permetra-generar-maxim-oportunitats-terres-ebre-pais https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.