El conseller Balcells presenta les mesures del Pla per millorar l'accessibilitat de l'atenció primària i comunitària a prop de 400 professionals de l'APiC

Imagen del artículo El conseller Balcells presenta les mesures del Pla per millorar l'accessibilitat de l'atenció primària i comunitària a prop de 400 professionals de l'APiC

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

Balcells: "Volem transformar les coses per millorar-les i això s'ha de fer amb plans, calendaris i pressupostos específics però també amb motivació"

El conseller de Salut, Manel Balcells i Díaz, ha presidit avui una reunió de treball amb uns 400 professionals de l'Atenció Primària i Comunitària (APiC) de tot Catalunya amb l'objectiu d'explicar-los de primera mà el desplegament immediat del Pla de millora d'accessibilitat de la ciutadania a l'APiC.

A la trobada, que ha tingut lloc a la seu de Barcelona de l'Institut Nacional d'Educació de Física de Catalunya (INEFC), hi han participat directors dels EAP, així com també les direccions d'atenció primària; responsables dels denominats SAP (serveis d'atenció primària), gerents territorials i altres alts càrrecs.

Durant la sessió de treball, el conseller Balcells ha repassat les principals línies mestres del pla, que passen per donar més temps i més qualitat a la consulta, més accés telefònic, maximitzar les competències dels professionals de l'atenció primària, menys demora per a l'accés a les primeres visites hospitalàries, la cirurgia a termini i les proves diagnòstiques a temps. Tot plegat, amb més treball compartit i de col·laboració entre l'Atenció Primària i Comunitària i l'Atenció Hospitalària.

El conjunt del Pla té un pressupost de 110 milions d'euros destinats a millorar l'accessibilitat de la ciutadania al sistema de salut, 25 milions dels quals destinats al programa de l'APiC. En aquest sentit, a cada equip d'atenció primària i comunitària (EAP) li correspon un import fixe de 20.000 € per EAP i dos imports més que varien en funció de la població assignada i segons les característiques de cada equip. A més, cada equip directiu de cada EAP té autonomia de gestió per implementar les mesures que consideri convenients i gestionar l'assignació econòmica específica.

Un dels projectes que destaca a l'àmbit de la primària és el Planifi.cat, una einaproactiva de gestió, -que a finals del 2023 ha d'estar disponible a tots els EAP-, i que permet concentrar proves i visites de persones amb malalties cròniques o factors de risc per tal de reduir les seves cites i alhora optimitzar-ne el seu seguiment.

El conseller de Salut, Manel Balcells, ha centrat la seva intervenció en el desplegament del Pla als 374 EAP del país. Balcells ha assenyalat que amb el Pla presentat avui "hem d'aconseguir que la primària torni a ser atractiva, resolutiva, amb capacitat d'autogestió i amb recursos".

El conseller de Salut ha assenyalat que "volem transformar les coses per millorar-les i això s'ha de fer amb plans, calendaris i pressupostos específics però també amb motivació" ha assenyalat el conseller de Salut que ha afegit que per assolir la transformació de l'APiC, cal la complicitat de tots els actors implicats: "O ens posem a transformar la primària de veritat o no ens en sortirem. Volem la complicitat de tots i totes, dels que esteu al peu del canó".

Finalment, el conseller ha assenyalat també que "tot just sortim de la pandèmia de la COVID-19, el sistema pateix un infrafinançament crònic i fins ara, no s'han començat a revertir les retallades de 2010". És per això, que ha acabat demanant "la implicació de tothom perfer la transformació del sistema."

La sessió informativa també ha comptat amb les intervencions del sotsdirector del Servei Català de la Salut, Alfredo Garcia Díaz, i de Núria Nadal Braqué, directora assistencial d'Atenció Primària i a la Comunitat.


"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
10294 {"title":"El conseller Balcells presenta les mesures del Pla per millorar l'accessibilitat de l'atenció primària i comunitària a prop de 400 professionals de l'APiC","published_date":"2023-04-25","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/5b666f77-4512-4bc6-8a0d-2a34e0034275.webp","id":"10294"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-04-25/10294-conseller-balcells-presenta-mesures-pla-millorar-accessibilitat-atencio-primaria-comunitaria-prop-400-professionals-apic https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.