Abril finalitzarà amb calor d'estiu

Imagen del artículo Abril finalitzarà amb calor d'estiu

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

La predicció meteorològica indica una forta pujada de la temperatura, que tindrà el seu punt àlgid entre divendres i dissabteLa temperatura màxima més elevada podrà fregar els 35 ºC a Ponent i podrà superar els 30 ºC a altres punts de l'interiorLa temperatura mínima més alta s'enregistrarà al terç sud, amb valors d'entre 16 i 18 ºC

El Servei Meteorològic de Catalunya informa de l'arribada d'una massa d'aire molt càlid que provocarà un notable ascens de la temperatura. A banda, els models meteorològics a mitjà termini indiquen que la dorsal anticiclònica es reforçarà sobre la Península Ibèrica, i aquesta configuració permetrà l'entrada d'una irrupció càlida de procedència africana que anirà acompanyada de pols en suspensió a la meitat sud de la Península Ibèrica.


Tot seguit es poden veure els mapes de temperatura a 850 hPa (uns 1500 m d'altitud, a la dreta) previstos pel model ECMWF (Centre Europeu de Predicció) per dissabte al migdia (esquerra) i per diumenge al migdia (dreta), on es pot veure com la massa d'aire càlid (colors vermellosos) abraçarà bona part de la Península Ibèrica. L'evolució de la temperatura a 850 hPa és un bon indicador del comportament d'aquesta mateixa variable en superfície, però no hi ha una correlació directa entre elles, ja que també depèn d'altres factors meteorològics, com el vent o la nuvolositat:

A la vertical de Catalunya, a 850 hPa (uns 1500 m d'altitud), la temperatura podrà arribar a assolir o superar els 18 ºC, un valor que serà 10 ºC superior al normal en aquestes dates. Un dels fets més importants a tenir en compte seran els valors de temperatura màxima prevista per divendres i dissabte. A punts de Ponent, la temperatura màxima és probable que arribi a entre 33 i 35 ºC. Al litoral, prelitoral i al Pirineu, els valors màxims estaran entre 20 i 24 ºC, i a la resta del territori entre 26 i 30 ºC. El vent bufarà entre fluix i moderat de component oest a l'interior, sobretot a Ponent (fet que afavorirà la pujada de la temperatura) i de component sud entre fluix i moderat al litoral i prelitoral, on la temperatura màxima podrà quedar frenada a causa de la marinada. A banda, la temperatura mínima més alta s'enregistrarà a punts del terç sud, amb valors entre 16 i 18 ºC


A causa de les possibles variacions de la configuració atmosfèrica caldrà seguir amb atenció les següents actualitzacions de la predicció. Cal dir també que els valors extrems de temperatura depenen d'altres factors locals, com poden ser el vent i la nuvolositat.

Podeu anar seguint l'evolució de l'episodi i les prediccions actualitzades a la web www.meteo.cat i a les nostres xarxes socials.

25 d'abril de 2023


Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
10281 {"title":"Abril finalitzarà amb calor d'estiu","published_date":"2023-04-25","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/bf261fd9-d4a7-4ab9-a0d5-10a655ffa68e.webp","id":"10281"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-04-25/10281-abril-finalitzara-calor-estiu https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.