L'Institut Català de les Dones inicia un projecte per a reconèixer i visibilitzar dones del Camp de Tarragona nascudes abans de 1947

·Els ens locals, museus i entitats de dones poden presentar candidates al projecte fins a finals de maig a icd.tarragona@gencat.cat·Recuperar la memòria de les dones és justícia feminista, per transformar imaginaris i avançar cap a la igualtat efectiva

L'Institut Català de les Dones ha iniciat a les comarques del Camp de Tarragona el projecte "Dones rurals, dones del Camp de Tarragona" per visibilitzar i reconèixer les aportacions que han fet les dones a la societat i que sovint queden invisibilitzades per les dinàmiques patriarcals. L'objectiu del projecte és fer visible allò invisible, reconeixent les aportacions, coneixements i pràctiques de les dones; per recuperar les genealogies femenines; transformar imaginaris i avançar cap a la igualtat efectiva de dones i homes, perquè recuperar la memòria de les dones és justícia feminista.

Per dur a terme aquesta iniciativa es busquen dones nascudes al territori del Camp de Tarragona abans de 1947 per donar a conèixer les contribucions personals i socials en totes les branques laborals i del coneixement que han aportat a la societat. El projecte es construirà gràcies a la col·laboració dels ajuntaments, consells comarcals, museus i entitats de dones, que poden presentar candidates al projecte fins a finals de maig a icd.tarragona@gencat.cat.

Aquestes entitats s'encarregaran de la recerca i documentació de la vida de les dones amb l'objectiu de reconèixer socialment les aportacions fins ara massa invisibilitzades. Un dels objectius del projecte és que les i els joves coneguin les dones que han estat referents del territori, per la qual cosa moltes de les actuacions de divulgació s'adreçaran a la població més jove i als centres educatius.

Un cop finalitzat el procés de cerca, una comissió territorial realitzarà una selecció de les dones que s'incorporen al projecte valorant la influència de les aportacions al desenvolupament del territori. Després començarà el treball de creació d'actuacions divulgatives per donar-les a conèixer. Una d'aquestes accions serà l'edició d'un llibre amb les imatges i biografies de les dones seleccionades.

"Dones rurals, dones del Camp de Tarragona" és la tercera fase d'un projecte que es desenvolupa en tot el territori català. La primera fase ha donat com a resultat "Dones rurals. Dones de Lleida" que recull i dona a conèixer biografies de 68 dones nascudes abans de 1940 a les comarques de Lleida i Alt Pirineu i Aran, la segona fase ha estat "Dones rurals, dones de l'Ebre", el projecte es plasma amb l'edició d'un llibre i d'una exposició itinerant que recull les biografies de 100 dones ebrenques, pertanyents a totes les comarques i municipis de les Terres de l'Ebre.


"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
10275 {"title":"L'Institut Català de les Dones inicia un projecte per a reconèixer i visibilitzar dones del Camp de Tarragona nascudes abans de 1947","published_date":"2023-04-25","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"10275"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-04-25/10275-institut-catala-dones-inicia-projecte-reconeixer-visibilitzar-dones-camp-tarragona-nascudes-1947 https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.