Territori inicia la instal·lació de 3.800 plaques solars als tallers de la Zona Franca de l'L9/L10

Imagen del artículo Territori inicia la instal·lació de 3.800 plaques solars als tallers de la Zona Franca de l'L9/L10

Estas imágenes pertenecen a govern.cat


  1. L'actuació consisteix en la col·locació de panells fotovoltaics per a generar energia de proximitat, que es podrà connectar a la xarxa de distribució de la línia
  2. Ocuparan una superfície de fins a 9.800 m2, tindran una potència superior a 2 Mw i permetran reduir 1.300 tones anuals de CO2 equivalent en el sistema de producció energètica
  3. Els treballs compten amb un pressupost de prop de 3 MEUR

El Departament de Territori ha iniciat els primers treballs per a la instal·lació de plaques fotovoltaiques a la coberta dels tallers de la Zona Franca de l'L9/L10, per a generar energia de proximitat, més eficient, i que es podrà connectar a la xarxa de distribució interna d'aquesta línia. En total, s'instal·laran unes 3.800 plaques, amb una potència superior a 2 Mw, en una actuació que abastarà fins a 9.820 m2 i permetrà reduir unes 1.300 tones anuals de CO2 equivalent en el sistema de producció energètica -equiparable a eliminar 266.000 vehicles anuals dels accessos de Barcelona. L'obra compta amb un pressupost de prop de 3 MEUR.


En els pròxims dies, les tasques que es duran a terme consisteixen en la instal·lació d'una grua mòbil i la descàrrega d'una part de les plaques a la coberta. Aquestes tasques comportaran l'ocupació d'un dels tres carrils del carrer A de la Zona Franca en sentit Barcelona, entre els carrers6 i 4, fins a finals d'aquest mes. Es preveu que els treballs de muntatge dels panells comencin durant el maig. Les plaques generaran uns 2.950.000 kwh/any.


Aquesta actuació s'afegeix a la instal·lació de plaques fotovoltaiques que el Departament va dur a terme a les cobertes de les quatre estacions en viaducte de la Zona Franca de l'L10 Sud.

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
10259 {"title":"Territori inicia la instal·lació de 3.800 plaques solars als tallers de la Zona Franca de l'L9\/L10","published_date":"2023-04-24","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/ed1c0b44-e1e4-4a4d-8b9b-0a8efc3d2381.webp","id":"10259"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-04-24/10259-territori-inicia-instal-lacio-3-800-plaques-solars-als-tallers-zona-franca-l9-l10 https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.