En marxa el primer bus híbrid interurbà a la demarcació de Lleida

Imagen del artículo En marxa el primer bus híbrid interurbà a la demarcació de Lleida

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

Realitzarà el servei de la línia exprés.cat e2 Lleida - Alfarràs El motor permet un estalvi de fins a un 5% de combustible

El Departament de Territori i l'operadora Autocars Gamón han posat en circulació el primer autobús híbrid que presta un servei interurbà a la demarcació de Lleida. Es tracta d'un autobús model Intouro del fabricant Mercedes-Benz, de 63 places per a passatgers, adaptat per a persones amb mobilitat reduïda i amb un motor que permet generar energia durant els processos de frenada i arrencada. És un sistema que genera un estalvi de fins a un 5% de combustible, fomentant així la reducció d'emissions i la descarbonització de la mobilitat.

Un trajecte per aprofitar al màxim l'energia generada

L'autobús realitzarà el servei de la línia exprés.cat e2, que uneix Alfarràs i Lleida. És el corredor escollit perquè disposa d'un servei de bus intensiu, amb una alta demanda i una vintena d'expedicions diàries per sentit que funcionen des de les 7:00 h del matí fins a les 22:00 h de la nit.

És un servei d'uns 400 quilòmetres diaris i el trajecte disposa de diverses rotondes que permetran aprofitar al màxim l'energia de les frenades. El corredor va registrar l'any 2022 un total de 321.312 viatges, una xifra que frega els nivells d'abans de la pandèmia.

L'operadora té previst incorporar dos nous autobusos híbrids a la flota entre finals d'aquest 2023 i inicis de 2024.


"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
10257 {"title":"En marxa el primer bus híbrid interurbà a la demarcació de Lleida","published_date":"2023-04-24","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/52329f1d-feb3-4eda-a1c6-807a843ffbe4.webp","id":"10257"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-04-24/10257-marxa-bus-hibrid-interurba-demarcacio-lleida https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.