La Generalitat a Girona celebra Sant Jordi amb el tradicional esmorzar literari

Imagen del artículo La Generalitat a Girona celebra Sant Jordi amb el tradicional esmorzar literari

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

Aquest any s'ha fet un reconeixement a la literatura Infantil i Juvenil i hi han assistit una vuitantena d'escriptores i escriptors.Laia Cañigueral: "Avui fem un reconeixement a tota la gent, escriptors i escriptores, narradors i narradores, educadors, bibliotecaris i bibliotecàries que treballen la literatura infantil i juvenil".

Aquest matí la Generalitat a Girona ha celebrat el tradicional esmorzar literari de Sant Jordi a la Casa Solterra, seu dels serveis territorials de Cultura a Girona. A l'acte, que aquest any ha reconegut els autors de literatura infantil i juvenil Roser Rimbau i Carles Sala, hi han assistit per part de la Generalitat el conseller de Recerca i Universitats i escriptor Joaquim Nadal, la delegada del Govern Laia Cañigueral i el director dels Serveis Territorials de Cultura a Girona Josep Calataiud.


La delegada del Govern en la seva intervenció a l'esmorzar literari, que ha aplegat una vuitantena d'escriptores i escriptors, ha destacat que "vosaltres feu un paper essencial en la promoció del català, contribuïu a l'augment del seu ús social, també entre els més joves, i feu que sigui un dels pilars del país" i també ha posat èmfasi en "la importància de la feina que fan els professionals de les 25 biblioteques públiques que formen el grup CLER per iniciar la mainada en la lectura i l´ús del català."

Cañigueral ha afegit que "el reconeixement que fem avui a Roser Rimbau i Carles Sala volem que sigui també un reconeixement a tots els escriptors i narradors, que com deia la Cristina,amb la vostra narració i oralitat, sou el primer graó per generar un itinerari lector i crear bons lectors en el futur". "Avui fem un reconeixement a tota la gent, escriptors i escriptores, narradors i narradores, educadors, bibliotecaris i bibliotecàries que treballen la literatura infantil i juvenil", ha clos Cañigueral.

La glossa de la literatura infantil i juvenil, ha anat a càrrec de Cristina Ros, coordinadora del grup CLER, format per professionals de les biblioteques públiques de les Comarques Gironines que difonen aquest gènere literari.

Per Cristina Ros "Els llibres infantils i juvenils juguen un paper molt important, són el primer graó per generar un itinerari lector i crear bons lectors en el futur, i tots els que formem part d'aquest camí, bibliotecaris, educadors, escriptors, llibreters i editors tenim una gran responsabilitat".

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
10253 {"title":"La Generalitat a Girona celebra Sant Jordi amb el tradicional esmorzar literari","published_date":"2023-04-23","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/55cf68ab-e72e-4447-a855-7b6e09563c5c.webp","id":"10253"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-04-23/10253-generalitat-girona-celebra-sant-jordi-tradicional-esmorzar-literari https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.