Inauguració de l'exposició "La política és per a tothom. El Trienni Liberal (1820-1823)", a la Biblioteca de Catalunya

Imagen del artículo Inauguració de l'exposició La política és per a tothom. El Trienni Liberal (1820-1823), a la Biblioteca de Catalunya

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

La Biblioteca de Catalunya inaugura avui una exposició dedicada al segon centenari del Trienni Liberal (1820-1823).

La Biblioteca de Catalunya ha inaugurat avui dijous l'exposició "La política és per a tothom. El Trienni Liberal (1820-1823)", que es podrà visitar de dimarts a divendres, de 11 a 15 hores i de 17 a 20 hores, i els dissabtes de 10 a 14 hores.

Fa dos-cents anys Barcelona era la ciutat més revolucionària d'Europa. Feia any i mig, el 1821, havia patit l'epidèmia més devastadora en segles i les crisis s'apilaven. El nou règim liberal, definit per la Constitució de 1812, es fonamentava en la participació i l'opinió de la ciutadania copsada a través de la premsa, les societats patriòtiques i les peticions a les Corts.

Evocar la història del Trienni Liberal implica entendre com, des dels orígens del sistema polític liberal, afloraren tensions per definir els límits de la participació política, de la pluralitat d'espais de representació, de la llibertat d'opinió, així com la necessitat d'exercir contrapesos per no caure en el despotisme. Des d'un primer moment, en el si dels règims liberals es va produir el debat entre el desenvolupament del nou sistema en clau radical o representativa.

La Biblioteca de Catalunya, a través de la seva política d'exposicions, vol contribuir al descobriment i coneixement del ric i divers patrimoni escrit, musical, sonor, audiovisual i gràfic que constitueix la seva col·lecció de més de quatre milions de documents.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
10224 {"title":"Inauguració de l'exposició \"La política és per a tothom. El Trienni Liberal (1820-1823)\", a la Biblioteca de Catalunya","published_date":"2023-04-20","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/d3d4f4ab-4c45-4c29-a72b-0f37c7105641.webp","id":"10224"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-04-20/10224-inauguracio-exposicio-politica-tothom-trienni-liberal-1820-1823-biblioteca-catalunya https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.