Publicació del programa d'ajuda de l'impost sobre successions i donacions (model 651) amb les adaptacions derivades de la Llei de mesures

19/04/2023

S'ha publicat el nou programa d'ajuda del model 651 per autoliquidar les donacions o actes equiparables subjectes a l'impost sobre successions i donacions, amb les adaptacions corresponents a les modificacions introduïdes per la Llei 3/2023, de mesures fiscals, financeres, administratives i del sector públic. En concret, s'han dut a terme les modificacions següents:

  1. S'hi ha afegit la nova reducció per donacions de determinades finques rústiques de dedicació forestal dels articles 51 bis i 51 ter de la Llei 19/2010, de 7 de juny, de regulació de l'impost sobre successions i donacions.
  2. S'han fet les adaptacions necessàries com a conseqüència de la modificació de la reducció per la donació de diners per constituir o adquirir una empresa o un negoci professional o per adquirir participacions en entitats, que ha incrementat l'import de reducció màxima i del patrimoni net del donatari, i ha suprimit el requisit d'edat, dels articles 47 a 49, 52 i 53 de la Llei 19/2010, de 7 de juny, de regulació de l'impost sobre successions i donacions.

A més d'aquestes modificacions, s'han realitzat altres canvis amb la finalitat que es puguin presentar per via telemàtica les autoliquidacions en les quals s'aplica la reducció per activitat empresarial o professional dels articles 38 a 40 de la Llei 19/2010, de 7 de juny, de regulació de l'impost sobre successions i donacions, en el cas que el donant cessi anticipadament en una activitat agrària, en els termes establerts en el Reglament (CE) 1257/1999, del Consell. Les persones que cessin en l'activitat agrària en els termes previstos en la normativa i apliquin la reducció, hauran de seleccionar la reducció per "Activitat empresarial o professional (cessament anticipat activitat agrària)".

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
10950 {"title":"Publicació del programa d'ajuda de l'impost sobre successions i donacions (model 651) amb les adaptacions derivades de la Llei de mesures","published_date":"2023-04-19","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"10950"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-04-19/10950-publicacio-programa-ajuda-impost-successions-donacions-model-651-adaptacions-derivades-llei-mesures https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.