La Generalitat de Catalunya a Girona engega un pla per impulsar l'ús social del català entre el seu col·lectiu

Imagen del artículo La Generalitat de Catalunya a Girona engega un pla per impulsar l'ús social del català entre el seu col·lectiu

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

L'acte, en el que han participat la delegada del Govern i el director dels Serveis Territorials de Cultura, ha estat conduït per Fel Faixeda i Maria Bouabdellah.

La Generalitat de la Catalunya a Girona promou un pla per impulsar l'ús social del català, per sensibilitzar tot el personal de la Seu, millorar el seu nivell lingüístic i motivar-los a ser agents actius per augmentar l'ús social de la llengua catalana.


La delegada del Govern a Girona, Laia Cañigueral, ha destacat que el "Pla d'Impuls del Català a la Generalitat a Girona és un projecte modest però ambiciós, que vol implicar activament els servidors públics perquè siguin agents sensibilitzadors, formadors i acompanyants que ajudin a avançar en l'ús social del català a la nostra administració".

Així mateix, el director dels Serveis Territorials de Cultura, Josep Calataiud, ha presentat les accions concretes que s'estan portant a terme des de Girona en aquest àmbit, com els tallers d'acollida lingüística i cultural, l'enquesta per conèixer els usos lingüístics en el sector de l'esport o la promoció de les parelles lingüístiques en l'àmbit de la salut, entre d'altres.

L'augment de l'ús social del català és una prioritat de país i un dels 20 Objectius Generalitat Girona, que des de la Generalitat a Girona es treballen de forma transversal i suposen un exemple més que, amb la suma dels projectes de tots els serveis territorials, en multiplica el seu abast.

Aquest pla neix arran d'una diagnosi sobre el retrocés de l'ús del català a la nostra administració, i a la societat en general, i com una actuació de contenció envers els indicadors negatius actuals. A partir d'aquesta diagnosi s'ha constituït un grup motor, format per membres de la Gerència de Serveis Comuns, la responsable territorial de Política Lingüística a Girona i la delegada a Girona de l'Escola d'Administració Pública. Es compta també amb la col·laboració en el projecte de la directora del Centre de Normalització Lingüística a Girona (Consorci per a la Normalització Lingüística).

Aquest grup ha posat en ordre els recursos que té a disposició i destina a l'ús de la llengua i aprofitarà per donar-hi més impuls, creant noves línies d'actuació per l'any 2023. També fomentarà que aquests recursos siguin usats i participats per tothom evitant tota mena de discriminació, coordinarà les accions de foment de la llengua i en farà divulgació.

Aquest Pla pretén convertir en part activa tots els empleats públics de la Generalitat a Girona com a receptors de les accions que es proposarà el grup motor, demanant-los una implicació personal i animant-los a fer aportacions de valor.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
10215 {"title":"La Generalitat de Catalunya a Girona engega un pla per impulsar l'ús social del català entre el seu col·lectiu","published_date":"2023-04-19","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/06a71248-6317-4d9e-a913-ac7e95ed25c6.webp","id":"10215"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-04-19/10215-generalitat-catalunya-girona-engega-pla-impulsar-us-social-catala-seu-col-lectiu https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.