Les Escoles Agràries organitzen el XXVIII Congrés Europea Espanya sobre formació professional agrària i bioeconomia a Catalunya

Imagen del artículo Les Escoles Agràries organitzen el XXVIII Congrés Europea Espanya sobre formació professional agrària i bioeconomia a Catalunya

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

L'esdeveniment tindrà lloc els dies 19, 20 i 21 d'abril a l'Escola Agrària del Solsonès, que reunirà a més de 80 personeL'entitat Europea Internacional, impulsora del Congrés, treballa per a la promoció de la formació agrària, alimentària i mediambiental

Del 19 al 21 d'abril, se celebra el XXVIII Congrés Europea Espanya a l'Escola Agrària del Solsonès, organitzat pel Servei de Formació Agrària del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural (DACC) i la xarxa d'Escoles Agràries de Catalunya, amb la col·laboració de CaixaBank Dualitza.

Al llarg d'aquests dies, es desenvoluparan un seguit d'activitats, conferències, visites tècniques i tallers, centrats en la formació professional agrària i la bioeconomia, i es comptarà amb experts de diversos organismes, com l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentària (IRTA), el Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC), la Diputació de Lleida, el DACC, els Bombers de Catalunya o CaixaBank. L'esdeveniment reunirà a més de 80 membres de les escoles agràries d'altres regions d'Espanya, des d'Aragó i Cantàbria, fins a Extremadura i Canàries.

Avui, s'ha celebrat la jornada inaugural, amb la presència del secretari d'Alimentació del Departament d'Acció Climàtica, Carmel Mòdol; el coordinador d'Europea Espanya, Francisco Fernández; la directora de Negoci Agrari de Catalunya de CaixaBank, Carina Termens; el cap del Servei de Formació Agrària i president d'Europea Espanya, Joan Minguet; i alcalde d'Olius, Antoni Márquez.

Durant els tres dies que dura el congrés, es debatran i s'exposaran diversos temes, com per exemple: l'estratègia de bioeconomia de Catalunya, el seu potencial en el sector agroalimentari i forestal i experiències pràctiques a Lleida; accions que duen a terme les Escoles Agràries de Catalunya en matèria de sostenibilitat; les xarxes de qualitat i ISO 14.001 en centres educatius; noves aproximacions metodològiques per a promoure paisatges resilients; certificacions forestals i col·laboracions amb xarxes de la UE; necessitats de formació professional del sector de la indústria alimentària a Espanya (perspectiva 2030).

També, es comptarà amb l'experiència de socis d'Europea Espanya, i es faran visites tècniques a projectes empresarials del sector agroalimentari, com ara al Pla d'Abella, una empresa agropecuària d'oví i cabrum amb obradors propis, botiga i restaurant; la Granja Godall, una empresa agropecuària de porcí i transformació agroalimentària; al CTFC, entre d'altres. A més a més, s'han organitzat diverses activitats lúdiques i turístiques per conèixer la comarca del Solsonès.

El Congrés, que té lloc cada any en una regió diferent, és una iniciativa de l'associació Europea Espanya. Aquesta s'estructura mitjançant una presidència rotacional, i per aquesta raó, aquest any s'ha organitzat l'esdeveniment des de Catalunya. CaixaBank Dualiza ha col·laborat en el finançament del congrés d'aquest 2023.

L'associació Europea Espanya es va constituir formalment en 1994 i forma part de l'entitat Europea Internacional, que agrupa organitzacions de 24 països d'Europa, que treballen per a la promoció de la formació agrària, alimentària i mediambiental. Actualment, més de nou-cents centres de formació professional estan vinculats a aquesta xarxa, entre els quals, es troben les Escoles Agràries de Catalunya.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
10209 {"title":"Les Escoles Agràries organitzen el XXVIII Congrés Europea Espanya sobre formació professional agrària i bioeconomia a Catalunya","published_date":"2023-04-19","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/3e9d5bf8-f0f1-4935-9aa6-c8ce74d18445.webp","id":"10209"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-04-19/10209-escoles-agraries-organitzen-xxviii-congres-europea-espanya-formacio-professional-agraria-bioeconomia-catalunya https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.