36 empreses catalanes participen a la Milano Design Week, el principal esdeveniment del món en l'àmbit del disseny

Imagen del artículo 36 empreses catalanes participen a la Milano Design Week, el principal esdeveniment del món en l'àmbit del disseny

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

  1. En el marc de l'esdeveniment, la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Barcelona i el BcD organitzen l'exposició 'Inspired in Barcelona' per posicionar el disseny català al món
  2. La fira del moble de Milà agrupa cada any més de 370.000 visitants de prop de 190 països i mostra els productes de més de 2.300 empreses d'arreu del món
  3. Segons dades d'ACCIÓ, el sector català del moble i l'hàbitat està format per prop de 1.500 empreses que facturen l'equivalent al 2,13% del PIB i ocupen 48.000 persones
  4. 36 empreses i dissenyadors catalans participaran fins a diumenge a la Milano Design Week, l'esdeveniment més important del món de l'àmbit del disseny. En concret, les empreses catalanes participaran en les diferents actuacions que s'emmarquen en la setmana del disseny: 31 participaran a la fira del moble (Salone del Mobile) amb els seus propis espais i cinc més, al Fuorisalone, que engloba els esdeveniments que se celebren en edificis i altres llocs emblemàtics de la ciutat, més enllà del recinte firal.

    Enguany, a més, el disseny català s'exhibirà a l'exposició "Inspired in Barcelona: SPA", que organitzen el Govern a través d'ACCIÓ -l'agència per la competitivitat de l'empresa del Departament d'Empresa i Treball-, l'Ajuntament de Barcelona i el BcD - Barcelona Centre de Disseny. La mostra, ubicada al districte de Brera (una de les principals zones de la ciutat on tenen lloc les activitats de la Milano Design Week), se centra especialment en la il·luminació, amb una instal·lació dissenyada per l'artista català Guillermo Santomà que s'exhibirà a l'església de Santa Maria del Carmine.

    L'exposició compta també amb la participació de les empreses catalanes SIMON, Bover, Estiluz, Faro Barcelona, Lamp, Marset, Parachilna i Vibia. L'objectiu de la iniciativa Inspired in Barcelona és posicionar el sector del disseny de Catalunya i la marca Barcelona amb valors com la creativitat, el disseny, l'arquitectura i les tendències.

    La trentena d'empreses i dissenyadors catalans que participen en total en aquesta edició de la Milano Design Week són: Aclara Lighting, Antoni Arola, Balliu Export, BD Barcelona, Beneito & Faure Lighting, Bover, Calmaoutdoor, Carpyen, CasaDesús, Coolwood, Cosentino, El Torrent, Estiluz, Emiliana Design Studio, Estudi Manel Molina, Faro, Fábrica Electrotécnica de Diseños Exclusivos (FEDE), Francesc Rifé Studio, Kettal, Kriskadecor, LedsC4, Luxcambra, Marset, Martín Azúa, Nanimarquina, Nomon, Nutcreatives, Resol, Robinlamps, RS Barcelona, Santa & Cole, United Alabaster, Vergés, Vibia, Ramos+Bassols i Roca.

    El Salone del Mobile, que aquest 2023 celebra la seva 61a edició, agrupa cada any més de 370.000 visitants de prop de 190 països i mostra els productes de 2.300 empreses d'arreu del món que s'especialitzen en el disseny. D'altra banda, el director executiu d'ACCIÓ, Joan Romero, ha participat en la inauguració de la Milano Design Week aquest dimarts al vespre.

    El sector de l'hàbitat a Catalunya

    Segons dades d'ACCIÓ (de l'any 2019, les darreres disponibles), a Catalunya, el sector del moble i l'hàbitat està format per 1.468 empreses que ocupen 47.584 persones. Aquest sector representa l'equivalent al 2,13% del PIB català, ja que les companyies que s'hi dediquen sumen una facturació vinculada directament a aquest àmbit de 5.006 milions d'euros. Per segments de negoci, les empreses catalanes es dediquen principalment a les aixetes i sanitaris; el moble, als paviments i revestiments; la il·luminació, i el tèxtil i la llar.

    Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________

     Twitter @accio_cat | Twitter @empresacat | Twitter @treballcat

    Facebook @acciocat

    Linkedin ACCIÓ

    Youtube ACCIÓ



"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
10203 {"title":"36 empreses catalanes participen a la Milano Design Week, el principal esdeveniment del món en l'àmbit del disseny","published_date":"2023-04-19","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/f2a66438-ab26-4dfe-8932-682080fe3199.webp","id":"10203"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-04-19/10203-36-empreses-catalanes-participen-milano-design-week-principal-esdeveniment-mon-ambit-disseny https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.