La consellera Garriga presideix una nova reunió de coordinació de les polítiques lingüístiques del Govern

Imagen del artículo La consellera Garriga presideix una nova reunió de coordinació de les polítiques lingüístiques del Govern

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

Els Departaments de la Generalitat coordinen les polítiques d'impuls del català en una reunió de la Comissió Tècnica de Política Lingüística


La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, ha presidit avui la Comissió Tècnica de Política Lingüística, que s'ha reunit al Palau de la Generalitat per continuar coordinant els projectes relacionats amb la llengua impulsats des de tots els àmbits del Govern. A finals de l'any passat, el president Pere Aragonès va anunciar 100 mesures que tots els Departaments havien de desenvolupar en l'àmbit de llengua, sota el títol "El català, llengua de país". El Consell Executiu del Govern es va reunir el 14 de març per avaluar en quin punt es trobaven aquestes mesures. I avui hi ha hagut una nova reunió de la Comissió Tècnica de Política Lingüística, a través de la qual la consellera de Cultura dialoga amb tots els secretaris generals del Govern per continuar fent un seguiment i aprofundint en aquesta tasca.

La reunió també ha servit per tractar la nova etapa que inicia la Xarxa Tècnica de Política Lingüística, òrgan tècnic que, sota la direcció de la Comissió reunida avui, treballa pels usos lingüístics en el marc de la Generalitat. A la reunió també s'han treballat aspectes relatius al Pacte Nacional per la Llengua, en l'elaboració del qual el Govern ja està treballant. La consellera ha destacat que els esforços per promoure el català impulsats des del Govern i des de la societat civil, en un context lingüístic "complex i delicat", ha tingut els darrers dies una fita molt positiva en l'àmbit digital: la traducció al català de la interfície i dels subtítols publicitaris de TikTok.

La Comissió Tècnica de Política Lingüística és l'òrgan col·legiat encarregat de garantir, mitjançant la Xarxa Tècnica de Política Lingüística, l'aplicació homogènia per part de tots els departaments de l'Administració de la Generalitat de la normativa lingüística i dels acords que adopti el Govern en aquesta matèria, així com d'acordar els mecanismes de cooperació en la implantació de polítiques lingüístiques interdepartamentals.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
10199 {"title":"La consellera Garriga presideix una nova reunió de coordinació de les polítiques lingüístiques del Govern","published_date":"2023-04-18","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/b735645b-7f89-4c29-8dde-734c58c37759.webp","id":"10199"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-04-18/10199-consellera-garriga-presideix-nova-reunio-coordinacio-politiques-linguistiques-govern https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.