El Govern dobla l'aportació del 2023 al Fons Central de Resposta a Emergències de l'ONU, fins als 600.000 euros

Imagen del artículo El Govern dobla l'aportació del 2023 al Fons Central de Resposta a Emergències de l'ONU, fins als 600.000 euros

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

És la sisena contribució a aquest fons de Nacions Unides que fa el Govern, que hi ha aportat un total de 2 milions d'euros des del 2018L'increment forma part del compromís del Govern per l'acció humanitària, una partida que va créixer dos milions als pressupostos del 2023, fins als 6 milions

El Govern ha aprovat aquest dimarts fer una aportació de 600.000 euros al Fons Central de Resposta a Emergències de les Nacions Unides (CERF, per les seves sigles en anglès). Es tracta d'una xifra que dobla la que inicialment la consellera d'Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret i Aleu, havia anunciat el desembre de l'any passat en el marc de la conferència de donants d'aquest fons cistella de l'ONU. Aquest increment de la contribució és possible gràcies a l'augment de 2 milions d'euros de la partida destinada a acció humanitària, que va passar de 4 a 6 milions d'euros en els pressupostos del 2023 del Govern. Amb aquesta contribució, Catalunya referma el compromís per millorar la capacitat de reacció i d'adaptació davant d'emergències humanitàries.

Aquesta és la sisena contribució que el Govern fa al CERF: des del 2018, i a través de l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, Catalunya ha fet aportacions anuals de 250.000 euros, el 2018, i de 290.000 euros el 2019, el 2020, el 2021 i el 2022. En total, comptant el compromís de 600.000 euros per al 2023, la Generalitat de Catalunya ha contribuït a aquest fons de Nacions Unides amb 2 milions d'euros.

Entre altres emergències, les aportacions d'enguany al CERF aniran destinades a pal·liar les conseqüències del devastador terratrèmol que es va viure a principis del passat mes de febrer a zones de Turquia, Síria i el Kurdistan, i pel qual el Govern ja va activar una crida de subvencions a actuacions sobre el terreny. Les pròximes setmanes es farà pública la resolució d'aquesta crida i les intervencions que es finançaran. El CERF també canalitzarà enguany fons amb l'objectiu de donar suport a poblacions com la d'Ucraïna arran de la invasió russa i la del Iemen, que actualment s'enfronta a una de les crisis humanitàries més greus del món i on més de 21 milions de persones necessitaran assistència humanitària aquest 2023.

Una resposta ràpida i flexible

El CERF és un fons cistella integrat en l'Oficina per a la Coordinació de l'Ajuda Humanitària de les Nacions Unides (OCHA, per les seves sigles en anglès), l'agència que coordina l'acció humanitària a escala global. La contribució del Govern al CERF és una manera d'articular la resposta a les emergències a través de fons que tenen múltiples donants. El CERF es basa en donacions voluntàries d'administracions públiques i actors privats que es distribueixen periòdicament per garantir una resposta ràpida, flexible i basada en les persones afectades en les emergències humanitàries. El fons prioritza les respostes que impliquin reduir la pèrdua de vides, reforçant la resposta requerida durant els moments crítics i enfortint els elements clau de la resposta humanitària en crisis infrafinançades.

Des que va ser creat el 2006 sota el lema "A fund for all, by all", el CERF ha canalitzat gairebé 7.000 milions d'euros en assistència per a milions de persones en més de 100 països i territoris. Segons el seu darrer informe anual, el CERF va vehicular el 2021 gairebé 500 milions d'euros dels seus donants a 40 països, la segona xifra més alta de la història del Fons. Això va permetre proveir assistència humanitària i protecció a 51,5 milions de persones arreu del món. El Govern de Catalunya va ser un dels únics tres donants regionals a fer aportacions econòmiques, juntament amb els governs basc i flamenc, que es van sumar a les contribucions de 54 estats.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
10195 {"title":"El Govern dobla l'aportació del 2023 al Fons Central de Resposta a Emergències de l'ONU, fins als 600.000 euros","published_date":"2023-04-18","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/ea520d6e-c782-4264-ba18-697f3d6486c2.webp","id":"10195"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-04-18/10195-govern-dobla-aportacio-2023-fons-central-resposta-emergencies-onu-fins-als-600-000-euros https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.