La reVolta fa un salt de qualitat en la 4a edició, "consolidada com un gran esdeveniment" per a la projecció del ciclisme femení

Imagen del artículo La reVolta fa un salt de qualitat en la 4a edició, consolidada com un gran esdeveniment per a la projecció del ciclisme femení

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

"Vivim un moment de canvi pel que fa al creixement de l'esport femení a Catalunya", ha dit Anna Caula La prova, que reunirà més de 100 ciclistes el proper dissabte 29 d'abril, guanyarà difusió mediàtica, ja que es retransmetrà en directe per TV3 per primera vegada

La 4a edició de la reVolta, la prova femenina de la Volta Ciclista a Catalunya, se celebrarà el proper 29 d'abril a Sant Cugat del Vallès "consolidada com un gran esdeveniment" per a la projecció del ciclisme femení a Catalunya. Així ho ha assegurat la secretària general de l'Esport i de l'Activitat Física, Anna Caula, en la presentació d'una prova que enguany farà un salt de qualitat important tant a nivell esportiu dins del calendari internacional femení com a nivell de difusió, gràcies a la retransmissió per primera vegada en directe per TV3.

Durant la presentació de la reVolta, que ha tingut lloc aquest matí a l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès, Anna Caula, ha destacat que avui s'ha respirat "emoció i orgull" perquè "estem consolidant un gran esdeveniment en un moment de canvi pel que fa al creixement de l'esport femení a Catalunya". Anna Caula ha afegit que la cita és "fruit del treball en xarxa" i un exemple d'"esport circular" per generar referents entre els més joves i "obrir la mirada".

"Hem ajudat a que la prova es retransmeti en directe per TV3, i això és un pas més per projectar el ciclisme femení i el territori català", ha subratllat, alhora que destacava que es salda un deute històric perquè la reVolta "ja té una identitat, un futur i està a primera plana".

Rubèn Peris, president de la Volta Ciclista a Catalunya Associació Esportiva, insistia en el salt qualitatiu que experimentarà enguany la cita i el desig que "tingui un llarg recorregut". Un objectiu que es tradueix en aconseguir que ben aviat la reVolta "sigui una prova de tres dies, de divendres a diumenge", ha anunciat.

Per la seva banda, Mireia Ingla, alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, municipi que acollirà la prova per tercer any consecutiu, ha parlat de la "clara aposta de la ciutat per l'esport femení" i ha manifestat que "tenim un deute amb els esports masculinitzats com el ciclisme. Donem suport a la reVolta, perquè és imprescindible tenir referents en el ciclisme femení".

Així mateix, Patrícia Ortega, responsable esportiva de la reVolta, ha citat la participació de corredores destacades del circuit mundial i s'ha felicitat que la prova "va en el mateix camí del canvi històric que existeix cap a la igualtat, que ens portarà ben lluny". Elisabet Escursell, ciclista de l'equip Massi-Tactic, i Helena Moragas, ciclista de la selecció catalana, han mostrat "les ganes" de poder participar en la prova ciclista femenina de més nivell que es celebra a Catalunya, mentre que Joaquim Vilaplana, president de la Federació Catalana de Ciclisme, afirmava que "les ciclistes d'aquí i les de fora es mereixen poder prendre part en la reVolta, que té molt futur, i que és una aposta perquè el ciclisme femení tingui visibilitat i una identitat pròpia".

En directe, per primera vegada, per TV3

La 4a edició de la reVolta, que estrena web (www.la-revolta.cat), es disputarà el proper dissabte 29 d'abril, enguany amb un important salt de qualitat, ja que s'estrenarà dins del calendari internacional UCI, en categoria 1.1, mantenint Sant Cugat del Vallès com a seu. El recorregut de 126,9 km serà més dur que l'any passat, amb tres portes de muntanya i gairebé 2.000 metres de desnivell positiu. La prova, que arrencarà a les 9.50h, es podrà seguir per primera vegada en directe per TV3, a partir de les 12h.

Amb més de 100 ciclistes participants, la prova millorarà el nivell de participació, exigència del recorregut i repercussió. Dos equips UCI WorldTeams, el Movistar Team i l'Israel Premier Tech Roladn, que formen part del grup dels quinze millors del món, encapçalaran el cartell, juntament amb onze equips UCI Women's Continental Teams, on figuren els catalans Massi Tactic i Zaaf Cycling Team. També hi participarà la selecció catalana.


"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
10186 {"title":"La reVolta fa un salt de qualitat en la 4a edició, \"consolidada com un gran esdeveniment\" per a la projecció del ciclisme femení","published_date":"2023-04-18","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/9e7c76c3-0a1b-48fc-8788-a2356576cebe.webp","id":"10186"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-04-18/10186-revolta-fa-salt-qualitat-4a-edicio-consolidada-gran-esdeveniment-projeccio-ciclisme-femeni https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.