Protecció Civil activa en ALERTA el pla VENTCAT per fortes ratxes de vent sobretot en zones de muntanya i a l'Empordà

Imagen del artículo Protecció Civil activa en ALERTA el pla VENTCAT per fortes ratxes de vent sobretot en zones de muntanya i a l'Empordà

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

Protecció Civil de la Generalitat ha activat en ALERTA el pla especial d'emergències per ventades a Catalunya VENTCAT per la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya de fort vent sobretot aquesta tarda i fins demà diumenge.

Segons l'SMC, durant avui i fins demà bufarà fort vent (amb cops de més de 90 km/h) a la meitat oest del país, al Pirineu gironí i a l'Alt i Baix Empordà. Als dos extrems del país es podrien superar fins i tot els 120 km/h. El vent bufarà de components nord i oest, i al Pirineu i a l'extrem sud del país, el llindar d'avís és probable que se superi a cotes mitjanes i altes.

Pel que fa a demà, es preveu que l'afectació acabi al migdia i es concentri a zones del Pirineu Oriental i l'Alt Empordà, i que bufi vent de component nord.

Protecció Civil recomana molta prudència en totes les activitats que es facin a l'aire lliure aquest cap de setmanes en aquestes zones, especialment en zones boscoses.

També cal extremar les precaucions en la conducció i moderar la velocitat si ens trobem amb fortes ventades a la carretera.


PREALERTA PLA INFOCAT

A banda, Protecció Civil manté en prealerta avui el pla INFOCAT pel perill alt i molt alt d'incendi a moltes comarques sobretot de la meitat sud i centre del país, i l'Empordà.

Cal extremar les precaucions en zones boscoses i evitar qualsevol activitat de risc. En cas de veure foc o fu ca trucar ràpidament al telèfon d'emergències 112.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
10159 {"title":"Protecció Civil activa en ALERTA el pla VENTCAT per fortes ratxes de vent sobretot en zones de muntanya i a l'Empordà","published_date":"2023-04-15","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/f93665d0-4dd6-4a0a-aa19-c407bd8523be.webp","id":"10159"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-04-15/10159-proteccio-civil-activa-alerta-pla-ventcat-fortes-ratxes-vent-sobretot-zones-muntanya-emporda https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.