Elena demana explicacions a Marlaska sobre diversos controls de trànsit de la Guàrdia Civil a l'AP7

Fins a tres controls de la Guardia Civil han generat retencions en dates especials i un accident de circulació

El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena i Garcia, ha enviat al ministre de l'Interior del govern espanyol, Fernando Grande Marlaska, una carta reclamant-li comptes per diversos controls viaris realitzats recentment per la Guàrdia Civil a l'autopista AP7.

Amb el control realitzat la passada nit, ja són tres les actuacions fetes per part de la Guàrdia Civil a l'AP7 aquest mes d'abril a l'alçada de l'Ametlla de Mar, ocasionant en alguns casos cues quilomètriques i paralització de la circulació. En el primer control, el diumenge 2 d'abril, es van generar fins a 8 quilòmetres de cua i el realitzat diumenge passat va provocar 3 quilòmetres de retencions.

En l'actuació de la passada nit, a més, es va produir un accident per una col·lisió d'un dels vehicles afectats per la retenció.

Per carta, Elena alerta que aquest tipus d'actuacions dutes a terme en vies d'alta capacitat com és l'autopista AP7 són de molt difícil gestió i generen situacions de risc a la ciutadania així com als propis agents. A més, posa de manifest que cap de les actuacions ha estat comunicada amb suficient antelació al cos de Mossos d'Esquadra i al Servei Català de Trànsit.

Per aquests motius, el conseller exigeix a Marlaska actuacions urgents davant d'aquests controls i recorda que el Servei Català de Trànsit està duent a terme un paquet de mesures per millorar la seguretat viària i reduir l'accidentalitat a l'AP7, com ara la reducció de la velocitat a 100 km/h en el tram central d'aquesta via al Vallès que han comportat una important reducció de l'accidentalitat.

Podeu trobar la carta adjunta.


Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
10157 {"title":"Elena demana explicacions a Marlaska sobre diversos controls de trànsit de la Guàrdia Civil a l'AP7","published_date":"2023-04-14","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"10157"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-04-14/10157-elena-demana-explicacions-marlaska-diversos-controls-transit-guardia-civil-ap7 https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.