La nova versió del Geoportal de Patrimoni Cultural incorpora per primera vegada les dades del patrimoni etnològic català

Imagen del artículo La nova versió del Geoportal de Patrimoni Cultural incorpora per primera vegada les dades del patrimoni etnològic català

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

El Geoportal ha estat dissenyat sota els estàndards de l'Open Geospatial Consortium per ser compatible i interoperable amb altres estats membres de la Unió EuropeaLa nova versió millora aspectes tècnics i augmenta la seva usabilitat i accessibilitat per tal de facilitar la consulta des de qualsevol dispositiu, de manera àgil i intuïtivaTambé s'han incorporat millores tècniques als cercadors dels inventaris del patrimoni arquitectònic i de l'arqueològic i paleontològic

Aquesta setmana, el Departament de Cultura ha posat en funcionament una versió actualitzada del Geoportal de Patrimoni Cultural de Catalunya. Un dels aspectes rellevants d'aquesta versió és la incorporació de les dades de patrimoni etnològic. Unes dades que podran consultar-se per primera vegada dins aquesta eina, a més de les ja existents de patrimoni arquitectònic, arqueològic i paleontològic. La nova versió millora la imatge i el disseny, alguns aspectes tècnics, i a més augmenta la seva usabilitat i accessibilitat per tal de facilitar la consulta des de qualsevol dispositiu, de manera àgil i intuïtiva.

El Geoportal del Patrimoni Cultural és una iniciativa del Departament de Cultura vehiculada per la Direcció General del Patrimoni Cultural que forma part del sistema corporatiu de georeferenciació de la Generalitat de Catalunya. Aquest sistema permet compartir la informació entre els diferents departaments del Govern per tal de facilitar l'explotació de les dades.

La nova versió del Geoportal s'ha dissenyat segons els estàndards internacionals, d'acord amb la Directiva Inspire, que té per objectiu que les infraestructures de dades espacials dels estats membres de la Unió Europea siguin compatibles i interoperables. Per aquest motiu, fa ús de tecnologies estàndards de l'Open Geospatial Consortium (OGC), que permeten la interoperabilitat de la informació geogràfica més rellevant.

A través d'un sistema de navegació, de fàcil ús per a tots els públics, l'usuari pot navegar, analitzar i consultar la informació geogràfica de forma conjunta, en obert i en un únic visor. La utilització de diferents eines i la càrrega de serveis externs permeten a l'usuari obtenir la informació més rellevant de més 28.600 béns arquitectònics, 13.800 jaciments arqueològics, 430 jaciments paleontològics i 5.500 d'etnològics. La informació es presenta per capes sobreposades, que mostren la disposició real sobre el territori dels béns que componen el patrimoni cultural català.

Gràcies a aquestes dades, al Geoportal es pot obtenir informació essencial per al coneixement, la planificació i la gestió del patrimoni cultural de Catalunya. Tanmateix també aporta dades que són de gran utilitat per altres àmbits com el mediambiental, l'urbanístic o el turístic.

Altres dades que també es poden consultar són les dades bàsiques i el seu grau de protecció, en cas que el posseeixi. Són dades que provenen dels inventaris del Patrimoni Cultural Català, que també disposen ara d'uns nous cercadors pel patrimoni arquitectònic i per l'arqueològic i paleontològic. Per tal d'obtenir millors prestacions s'han millorat els motors de cerca, s'ofereix una millor qualitat en les imatges dels béns, es poden exportat llistats de les consultes realitzades, augmentant l'usabilitat i l'accessibilitat per facilitar la consulta des de qualsevol dispositiu.


"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
10142 {"title":"La nova versió del Geoportal de Patrimoni Cultural incorpora per primera vegada les dades del patrimoni etnològic català","published_date":"2023-04-14","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/bcc52e4e-f46d-45e4-b561-78b76bfb3253.webp","id":"10142"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-04-14/10142-nova-versio-geoportal-patrimoni-cultural-incorpora-primera-vegada-dades-patrimoni-etnologic-catala https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.