Conseller Nadal: "El conjunt del sistema universitari de Catalunya és un sistema molt potent i madur que el fa molt sòlid"

Imagen del artículo Conseller Nadal: El conjunt del sistema universitari de Catalunya és un sistema molt potent i madur que el fa molt sòlid

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

·Ho ha dit avui en l'acte de presa de possessió de la rectora de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), Àngels Fitó i Bertran

El conseller de Recerca i Universitats, Joaquim Nadal i Farreras, ha posat en valor la qualitat del sistema de coneixement de Catalunya: "El conjunt del nostre sistema universitari és molt potent en crèdit acadèmic, en docència, en recerca, i molt madur. Té el punt de maduresa que el fa molt sòlid".

Nadal ho ha dit avui en l'acte de presa de possessió de la nova rectora de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), Àngels Fitó i Bertran, que ha agafat el relleu del rector sortint, Josep A. Planell. En la seva intervenció, Nadal ha destacat la "singularitat la UOC dins el conjunt del sistema, amb un paper que la converteix en una universitat frontissa".

El conseller ha fet esment a la sala d'origen fabril on ha tingut lloc l'acte per comparar-la amb el rol actual de les universitats com a "fàbriques de transmissió i divulgació del coneixement i d'adaptació als canvis radicals que ens depara la societat". En aquest sentit, el conseller ha expressat que "el repte de la UOC en el seu camp, i del conjunt del sistema universitari, és ser capaç d'entendre com el món i la societat estan evolucionant i canviant, quin són els reptes, les inèrcies i els riscos. I amb quins valors hem de ser capaços de construir les eines en l'àmbit universitari que fan del sistema de coneixement la base estructuralment més important del que representa un país modern".

En aquest punt, el titular del Departament de Recerca i Universitats ha expressat el seu convenciment que "si alguna estructura d'Estat hi ha feta i és madura, competitiva i eficient a Catalunya és el seu sistema universitari" ha reblat.

Amb aquesta elecció, Fitó esdevé la segona rectora en la història de la UOC després d'Imma Tubella (2005 al 2012) i la quarta de la institució després de Gabriel Ferraté (1995-2005) i Josep A. Planell. La nova rectora ha destacat en la seva intervenció "el compromís amb el coneixement, entès en un sentit ampli, capaç d'amarar els quatre punts cardinals que l'Associació Europea d'Universitats ha identificat com elements claus per l'horitzó 2030: docència, recerca, innovació i cultura".

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
10140 {"title":"Conseller Nadal: \"El conjunt del sistema universitari de Catalunya és un sistema molt potent i madur que el fa molt sòlid\"","published_date":"2023-04-13","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/7c159053-5c17-4136-9a36-89a1b29a8363.webp","id":"10140"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-04-13/10140-conseller-nadal-conjunt-sistema-universitari-catalunya-sistema-molt-potent-madur-fa-molt-solid https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.