Consellera Serret, a la inauguració del C'MUN: "Reforcem les Beques Canigó per promoure les carreres en organitzacions internacionals com l'ONU"

Imagen del artículo Consellera Serret, a la inauguració del C'MUN: Reforcem les Beques Canigó per promoure les carreres en organitzacions internacionals com l'ONU

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

El Govern ha augmentat la dotació pressupostària de les Beques Canigó en un 50% fins a arribar als 500.000 euros i ha suprimit el límit d'edat per optar-hiEl Catalonia Model United Nations 2023 té lloc a Barcelona del 13 al 16 d'abril

La consellera d'Acció Exterior i Unió Europea,Meritxell Serret i Aleu, ha presidit l'acte inaugural de la 17a edició del Catalonia Model United Nations (C'MUN), la simulació d'òrgans de les Nacions Unides per a estudiants universitaris, que organitza l'Associació per a les Nacions Unides a Espanya (ANUE)a Catalunya des de 2006. El C'MUN 2023 se celebra al Palau Macaya de Barcelona i compta amb la participació de 153 estudiants universitaris de tot el món, de gairebé 20 nacionalitats diferents. 

La consellera Serret ha subratllat el valor dels joves en la superació dels reptes globals. Durant la seva intervenció, ha anunciat la nova convocatòria de les Beques Canigó, que augmenta la dotació en un 50% fins a arribar a una dotació de 500.000 euros. Aquestes beques tenen per objecte el foment de la realització de pràctiques formatives en organitzacions internacionals públiques de caràcter intergovernamental i multilaterals i a les institucions de la Unió Europea. Com a novetat d'enguany, a la convocatòria s'hi poden presentar totes les persones majors d'edats residents a Catalunya, sense cap límit d'edat.

"Catalunya està compromesa amb el multilateralisme", ha assegurat Serret, "i especialment amb el sistema de les Nacions Unides". Serret ha destacat que "les respostes multilaterals són més necessàries que mai" perquè són "la manera més eficaç" de donar resposta als grans reptes globals. A més, ha remarcat que "l'ANUE és un actor estratègic per al Govern de Catalunya".

La consellera d'Acció Exterior també ha reivindicat l'experiència de Catalunya en la col·laboració amb les agències de les Nacions Unides,"bones pràctiques que demostren la necessitat que governs subestatals siguin al centre del multilateralisme i se'ls inclogui en la presa de decisions".

També han participat en l'acte inaugural del C'MUN 2023, que ha tingut lloc al Saló de Cròniques de l'Ajuntament de Barcelona, Bàrbara Pons Giner, comissionada per a l'Agenda 2030 de l'Ajuntament de Barcelona; Eulàlia Pascual i Lagunas, presidenta de l'ANUE; Adriana MolinaIsart, secretària general del C'MUN 2023; Carlota Martí i Niubò, cap de premsa de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona; i Pablo Fernández Jiménez, adjunt de relacions externes d'ACNUR Espanya. La conferència inaugural ha anat a càrrec de Josep Zapater, assessor especial de la Representant d'ACNUR a Espanya.


El Catalonia Model of United Nations

El Model United Nations (MUN) és una simulació d'òrgans de les Nacions Unides per a estudiants universitaris. En aquests simulacres, celebrats arreu del món, els estudiants es posen en el paper de representants de diferents estats membre de les Nacions Unides o d'altres organismes internacionals intergovernamentals per debatre sobre qüestions relatives a l'agenda política internacional.

Al C'MUN 2023 els comitès de debat són el Consell de Drets Humans, ONU Dones, la Unió Africana, el Consell de la Unió Europea i el Consell de Seguretat de les Nacions Unides.

Per aquestes simulacions, s'assignen uns temes concrets a unes comissions compostes per uns 50 - 60 estudiants cadascuna d'elles. Els participants debaten sobre les temàtiques assignades durant tres dies, tot reproduint el procés exacte que segueixen els diplomàtics d'aquests organismes per redactar la corresponent resolució. Les resolucions adoptades per aquests comitès són enviades a l'Enviada del Secretari General de Nacions Unides per a Joventut,Jayathma Wickramanayake.

L'Associació per a les Nacions Unides a Espanya (ANUE) organitza el C'MUN des de l'any 2006 i és un pilar fonamental pels objectius de l'entitat. El C'MUN sempre ha comptat amb la implicació de les institucions catalanes i atrau centenars d'estudiants d'universitats de tot el món cada any.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
10139 {"title":"Consellera Serret, a la inauguració del C'MUN: \"Reforcem les Beques Canigó per promoure les carreres en organitzacions internacionals com l'ONU\"","published_date":"2023-04-13","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/7ead13ba-9c22-4387-8313-81ddb3d8cf0f.webp","id":"10139"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-04-13/10139-consellera-serret-inauguracio-c-mun-reforcem-beques-canigo-promoure-carreres-organitzacions-internacionals-onu https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.