La consellera Garriga visita la Companyia Elèctrica Dharma amb motiu del 50è aniversari de la banda

Imagen del artículo La consellera Garriga visita la Companyia Elèctrica Dharma amb motiu del 50è aniversari de la banda

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

L'Elèctrica Dharma està preparant un gran concert el dia 22 d'abril al Palau Sant Jordi


La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, s'ha reunit avui amb la Companyia Elèctrica Dharma al seu local d'assaig al barri de Sants. Per celebrar el seu 50è aniversari, la banda està preparant un gran concert el dia 22 d'abril al Palau Sant Jordi.

La consellera Garriga els ha felicitat per aquests 50 anys i ha posat en valor la importància de la banda dins del panorama musical català, amb himnes que han passat a formar part de la memòria col·lectiva, alhora que ha destacat el seu compromís amb la cultura catalana i la llengua. Garriga ha dit que espera que el concert del Palau Sant Jordi esdevingui una gran festa de la cultura popular.

La Companyia Elèctrica Dharma sempre ha estat un grup molt implicat amb el barri de Sants de Barcelona, i té molt lligam amb la cultura popular. Per aquest motiu, està previst que al concert del 50è aniversari hi participin els castellers, la colla de bastoners, tabalers i diables de Sants, així com un centenar de timbalers, grallers i diables d'arreu de Catalunya. També comptarà amb diversos artistes com Sopa de Cabra, The Tyets, Gossos, Balkan Paradise Orchestra, Celtas Cortos, Gemma Humet, Maria del Mar Bonet i Quimi Portet, entre d'altres.

La Companyia Elèctrica Dharma ha estat un grup pioner en la fusió de la música tradicional amb el jazz i el rock català, i actualment és la banda en actiu més longeva de l'Estat espanyol. Està formada per Joan Fortuny (veu i saxo), Carles Vidal (baix i guitarra), Lluís Fortuny (trompeta, acordió, teclat i cors), Maria Fortuny (teclats i piano), Pep Rius (guitarra elèctrica) i Iban Rodríguez (bateria).

El grup ha realitzat gires internacionals pels Estats Units, Rock in Rio Brasil, Memphis o Sud-àfrica, gires per Europa des d'Hongria, Croàcia, Eslovènia, Polònia, Països Baixos, Portugal o Suècia, i gires per tot l'Estat espanyol.

Coincidint amb aquests 50 anys, la Companyia Elèctrica Dharma ha inaugurat recentment una plaça amb el nom dels dos dels seus fundadors, els germans Josep i Esteve Fortuny Guarro, al barri de Sants de Barcelona, gràcies a una iniciativa popular i el suport del teixit associatiu i entitats dels barri de Sants.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
10125 {"title":"La consellera Garriga visita la Companyia Elèctrica Dharma amb motiu del 50è aniversari de la banda","published_date":"2023-04-12","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/5f49e55e-9b2a-4401-84cb-5d3b6dc4792e.webp","id":"10125"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-04-12/10125-consellera-garriga-visita-companyia-electrica-dharma-motiu-50e-aniversari-banda https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.