Els equipaments museístics de les comarques de Girona aproven les principals línies d'actuació per al 2023

Imagen del artículo Els equipaments museístics de les comarques de Girona aproven les principals línies d'actuació per al 2023

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

Les accions reforçaran la gestió dels actius patrimonials i els recursos mancomunats de la xarxa, així com les competències professionals dels equips dels museusTambé s'ha fet balanç de les actuacions dutes a terme en el marc de la xarxa durant el 2022

Aquest matí, la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, ha presidit la trobada de la Comissió Institucional de la Xarxa de Museus de les comarques de Girona per presentar les actuacions que es portaran a terme durant el 2023, a més de fer balanç de les accions programades el 2022. A la reunió, que ha tingut lloc al Museu de la Mediterrània, a Torroella de Montgrí (Baix Empordà), han participat el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, i els alcaldes i titulars dels equipaments museístics de les comarques de Girona que formen part de la Xarxa. Després d'avaluar les actuacions dutes a terme durant el 2022, s'han aprovat les línies de treball i actuacions previstes per aquest any.

Durant la seva intervenció, la consellera Garriga ha agraït la col·laboració dels alcaldes i responsables dels equips museístics en "aquesta feina conjunta que suma i que ens permet reforçar les funcions i l'important paper dels nostres museus". La consellera ha recordat també que aquest 2023 el pressupost del Departament de Cultura ja ha arribat a l'1'5%, "camí del 2% que volem assolir al final de la legislatura", i que, en concret, l'increment d'enguany per a la Direcció General de Patrimoni és del 41%.

La majoria de les accions previstes per la Xarxa de Museus de les comarques de Girona al 2023 tenen per objectiu contribuir al manteniment i la millora de la gestió dels actius patrimonials que són responsabilitat dels museus de la Xarxa. Entre d'altres, cal reforçar algunes tasques específiques, optimitzar recursos i fomentar la innovació i divulgació de la recerca i el coneixement generat als equipaments per traslladar-ho a la ciutadania. És, per això, que es desenvoluparà una campanya de suport a la documentació per la totalitat de museus de la xarxa, alhora que es farà especial incidència en els recursos mancomunats.

Una segona línia de treball vol impulsar la capacitat dels museus per traslladar a la societat el conjunt de serveis, activitats i experiències que ofereixen. Es farà mitjançant el suport a la gestió i incorporant la corresponsabilitat i l'accessibilitat per aconseguir una participació activa de la comunitat per la qual es treballa. Alhora també s'incrementarà l'eficàcia dels equips professionals dels museus amb la capacitació de les seves estructures i facilitant l'accés a les noves competències professionals adaptades a les necessitats actuals.

El pressupost total de la xarxa per aquest any 2023 és de 970.000 €. En la línia de cooperació el Departament de Cultura ha incrementat la seva aportació en 30.000 €, per arribar a un total de 210.000 €, mentre que en la línia de foment de la xarxa, el Departament de Cultura i la Diputació de Girona aportaran un total de 760.000 €, 460.000 € i 300.000 € respectivament.

Pel que fa al balanç de les accions dutes a terme al 2022, es valora positivament el fet de treballar de forma mancomunada per millorar l'acció cultural global dels museus. Se'n destaca especialment l'avenç qualitatiu desenvolupat tant en l'àmbit de la documentació de les col·leccions com en el de l'accessibilitat dels equipaments de la Xarxa.

*Adjuntem nota de premsa en pdf amb el llistat de museus que formen part de la xarxa territorial de Girona.

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
10117 {"title":"Els equipaments museístics de les comarques de Girona aproven les principals línies d'actuació per al 2023","published_date":"2023-04-12","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/6534bfd5-c358-4214-bd58-3c15a40192fb.webp","id":"10117"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-04-12/10117-equipaments-museistics-comarques-girona-aproven-principals-linies-actuacio-2023 https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.