President Aragonès: "El Govern està plenament compromès amb el sector industrial català"

Imagen del artículo President Aragonès: El Govern està plenament compromès amb el sector industrial català

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

El cap de l'Executiu ha inaugurat el nou sistema de refrigeració del tren de perfils estructurals de Celsa Group

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha assegurat aquesta tarda que "al Govern estem plenament compromesos amb tot el sector industrial del nostre país" i, per aquest motiu, "ens hem proposat enfortir i ampliar el pes industrial de l'economia del país, i incentivar la reindustrialització de Catalunya per esdevenir una de les economies més industrials d'Europa".

El cap de l'Executiu ha posat de relleu la importància del sector industrial per al Govern durant la inauguració del nou sistema de refrigeració del tren de perfils estructurals de Celsa Group a Castellbisbal. Amb aquesta instal·lació la companyia de producció d'acer circular i baix en emissions es converteix en l'únic fabricant de bigues de gran llargada de l'estat i en un dels cinc únics fabricants d'aquest tipus de peces d'acer a tota Europa.

Durant la seva intervenció, el cap del Govern també ha subratllat que "reindustrialitzar el país requereix d'aquesta dosi d'emprenedoria, d'enfortir els projectes industrials de llarga implantació al nostre país, com és el cas de Celsa, i fer-ho des de les institucions públiques". I ha afegit "el Govern estem decidits a actuar, encara més del que hem fet fins ara, com estat emprenedor, contribuint a fer possible projectes que tenen un impacte positiu per al conjunt del sector i de l'economia del país".

Pere Aragonès ha tancat la seva intervenció mostrant la seva satisfacció per "la nova aposta industrial Celsa, una de les corporacions industrials més importants del país", perquè "sabem que darrere de les inversions i del creixement de Celsa es generen oportunitats per al conjunt del país".


Instal·lació capdavantera

El tren de perfils estructurals produeix bigues del tipus H600, una de les més grans del mercat. Aquest material permet realitzar estructures de gran llargada per a grans naus industrials i obra civil de grans dimensions com ponts i vies elevades. Celsa Group incrementa la seva competitivitat amb aquesta instal·lació i referma el seu lideratge en producció d'acer de baixes emissions amb l'apertura de nous mercats a l'estat i arreu d'Europa. Fins ara aquest tipus de perfils de gran llargada s'havien d'importar.

A més, el model de producció sostenible i de baixes emissions de Celsa Group, que fabrica acer a partir de ferralla fèrrica i amb forns elèctrics, permet la producció de forma capdavantera d'aquests perfils a Europa, ja que redueix les emissions de CO2, enfront dels sistemes tradicionals de producció d'acer produït en alts forns que utilitzen el carbó com a font d'energia i utilitzen mineral de ferro com a matèria primera.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
10103 {"title":"President Aragonès: \"El Govern està plenament compromès amb el sector industrial català\"","published_date":"2023-04-11","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/f6210e1d-31d8-4f8f-bcaf-f88fd3ed51dc.webp","id":"10103"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-04-11/10103-president-aragones-govern-plenament-compromes-sector-industrial-catala https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.