El Consorci del Parc de l'Alba de Cerdanyola del Vallès i Panattoni formalitzen la venda d'una parcel·la per al desenvolupament del Data Center més gran de Catalunya

Imagen del artículo El Consorci del Parc de l'Alba de Cerdanyola del Vallès i Panattoni formalitzen la venda d'una parcel·la per al desenvolupament del Data Center més gran de Catalunya

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

La multinacional americana s'instal·larà en uns terrenys de 68.000 m2i un preu de venda de 30,67 milions d'euros

El Consorci del Parc de l'Alba, integrat per l'Institut Català del Sòl, INCASÒL, i l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès, iel promotor immobiliàri logístic-industrial Panattoni han formalitzat la compravenda d'una parcel·la que el planejament urbanístic qualifica amb clau CPD, per ubicar un Centre de Processament, emmagatzematge i distribució de Dades (CPD). Els terrenys tenen una superfície de 68.000 m2i un preu de venda de 30,67 milions d'euros.

En aquesta parcel·la, Panattoni preveu la construcció d'un campus tecnològic de fins a 68.000 m2de superfície, el que s'espera que sigui el Data Center més gran a ser desenvolupat a Catalunya durant els propers anys, i que comptarà amb una potència instal·lada de 42 MW. La inversió estimada per al desenvolupament del projecte arriba als 300 milions d'euros. La seva primera fase, que començarà a construir-se a finals del 2023, tindrà una superfície aproximada de 42.000 m2.

Els terrenys estan situats al llarg de l'Avinguda de la Ciència, on ja hi ha ubicades empreses com Natura Bissé, Stradivarius, Sener, i La Caixa, entre d'altres. A més, es beneficien d'un emplaçament excel·lent, amb accés directe a l'autopista AP-7 i a només 20 minuts de Barcelona, i prop d'edificis i equipaments destinats a la recerca i la innovació com és el Sincrotró Alba i el Parc Científic i Tecnològic i la UAB.

El Parc de l'Alba, un nou districte ple d'oportunitats

El Consorci del Parc de l'Alba és l'encarregat de promoure el desenvolupament del Parc de l'Alba. Actualment, el Consorci, a través de l'INCASÒL, està gestionant la comercialització d'unes 60 hectàrees de sòl per activitat econòmica i residencial.

El Parc de l'Alba es consolida com una de les grans reserves de sòl públic a l'àmbit metropolità de Barcelona. El nou barri, que properament s'urbanitzarà pel sector més pròxim a la ciutat de Cerdanyola, disposa de terrenys per a fer-hi cases per a 15.000 nous residents, amb un potencial per a 5.377 habitatges, el 47 % dels quals de protecció oficial. El barri disposa d'una xarxa de parcs urbans de fins a 200 hectàrees i està ubicat a la falda del Parc Natural de Collserola. Amb una inversió pública estimada de fins a 450 milions d'euros, s'hi preveuen acollir noves empreses al voltant del gran equipament científic del Sincrotró ALBA.

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
10097 {"title":"El Consorci del Parc de l'Alba de Cerdanyola del Vallès i Panattoni formalitzen la venda d'una parcel·la per al desenvolupament del Data Center més gran de Catalunya","published_date":"2023-04-11","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/20fdd0db-d3cc-4896-aad0-654a752f3921.webp","id":"10097"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-04-11/10097-consorci-parc-alba-cerdanyola-valles-panattoni-formalitzen-venda-parcel-la-desenvolupament-data-center-mes-gran-catalunya https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.