El Departament de Cultura ofereix la formació "Perspectiva de gènere en el món del teatre" per a professionals de les arts escèniques

Imagen del artículo El Departament de Cultura ofereix la formació Perspectiva de gènere en el món del teatre per a professionals de les arts escèniques

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

La formació s'impulsa conjuntament des de la Direcció General de Promoció Cultural i Biblioteques i l'Institut Català de les Empreses Culturals El mòdul formatiu té la voluntat de formar a les persones programadores per tal que incorporin una mirada de gènere i interseccional, tant a l'hora de crear com de programar

Els propers 13 i 17 d'abril de 10 h a 12.30 h se celebraran les dues sessions virtuals de la jornada formativa "Perspectiva de gènere en el món del teatre" a càrrec de Rocío Manzano i Magalí Permanyer de NUS Cooperativa amb l'objectiu de visibilitzar i sensibilitzar al sector teatral de les inèrcies masclistes del sistema patriarcal que encara s'hi viuen i mirar de revertir-les.

La formació, coorganitzada per la Direcció General de Promoció Cultural i Biblioteques i l'Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), a través del Servei de Desenvolupament Empresarial (SDE), s'adreça als responsables de programació i responsables tècnics dels equipaments, espais culturals i persones professionals del sector, i abordarà les especificitats de la perspectiva de gènere en el món de les arts escèniques, així com la seva aplicació en diferents rols i oficis que en formen part, posant especial atenció en: Interpretació, Direcció, Treball en Companyies, Programació i Espais de Formació.

Amb aquest mòdul formatiu es busca proporcionar recursos i eines pels professionals del sector teatral per tal de poder posar en pràctica per posar en pràctica la perspectiva de gènere; promoure la programació, comunicació i gestió dels equipaments i espais culturals en aquest sentit i donar a conèixer bones pràctiques i projectes de referència.

El teatre és un mirall de la nostra societat i en conseqüència reflecteix les dinàmiques patriarcals que encara prevalen en la nostra cultura. Per aquest motiu, cal reivindicar les mirades no hegemòniques, com les de les dones o persones amb una identitat de gènere no binària i repensar la cultura en clau feminista i inclusiva.

La jornada vol plantejar el teatre com un espai de creació i transgressió així com donar veu a nous referents. Per aconseguir-ho, és imprescindible que les persones professionals del món de la cultura incorporin una mirada de gènere i interseccional, tant en la creació com en la programació.

Consulteu aquí el programa de la formació.

Us hi podeu inscriure en aquest enllaç.

Ficheros adjuntos

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
10093 {"title":"El Departament de Cultura ofereix la formació \"Perspectiva de gènere en el món del teatre\" per a professionals de les arts escèniques","published_date":"2023-04-11","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/5c6af6ad-d9a6-4451-8a47-fac70c02b19f.webp","id":"10093"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-04-11/10093-departament-cultura-ofereix-formacio-perspectiva-genere-mon-teatre-professionals-arts-esceniques https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.