Actes i jornades organitzats pels grups Leader per al mes d'abril

Imagen del artículo Actes i jornades organitzats pels grups Leader per al mes d'abril

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

Els grups Leader organitzen i participen, aquest mes d'abril, en diferents actes, jornades, visites, i reunions per a divulgar i donar a conèixer els projectes que desenvolupen en el marc de les seves estratègies de desenvolupament territorial


El Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya va seleccionar 11 Grups d'Acció Local per a aplicar el desenvolupament local participatiu Leader en el marc del Programa de Desenvolupament Rural (PDR) de Catalunya 2014-2022.

I entre les actuacions organitzades per a aquest mes d'abril, destaca el fet, entre altres, que l'Associació d'Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA) coorganitza i assistirà a la trobada i Assemblea General de la 'Xarxa d'Espais Test Agraris' de l'estat, que tindrà lloc els dies 13 i 14, a Càceres.

I aquest és el conjunt d'actuacions previstes per a aquest mes d'abril:

Campanya promocional dels comerços locals de l'Esquirol

Data i lloc: 16 d'abril. L'Esquirol.

Horari per confirmar.

Organitza: Associació per al Desenvolupament Rural Integral de la Zona Nord-Oriental de Catalunya (ADRINOC)

Llançament de la campanya promocional dels comerços locals de l'Esquirol dins delMercat dels tastets de la terra i les trompetes. Davant de l'èxit de la campanya pel comerç local de l'anterior anualitat, es pretén una acció de continuïtat. S'oferirà bosses de la compra amb lemes de sostenibilitat a les persones que comprin en els comerços adherits a la campanya. L'acció té el seu origen en el projecte de cooperació GUSTUM, i també hi col·labora l'Ajuntament de l'Esquirol i el CAC Cabrerès Associació de Comerciants.

Jornada dirigida a la ciutadania en general.

Jornada de Transició Energètica en el marc del "Festival UP Berguedà"

Data i lloc: 16 d'abril. Gironella.

Horari per confirmar.

L'Associació per al Desenvolupament Rural de la Catalunya Central, conjuntament amb l'Agència de Desenvolupament del Berguedà i l'Ateneu de la Catalunya Central, organitzen una jornada sobre transició energètica en el marc del 'Festival UP Berguedà'. Aquesta jornada forma part del projecte de cooperació 'ENFOCC', i està dirigida al públic en general.

Jornada Fam Trip - projecte 'Territori de Valor'

Data i lloc: 17 d'abril. Vilanova de Meià.

Pendent de concretar.

Organitza: Consorci Grup d'Acció Local Noguera - Segrià Nord

Jornades de familiarització del sector turístic per a donar a conèixer els atractius turístics del projecte 'Territori de Valor' entre el sector turístic del territori. Una sessió que, a la vegada, els permetrà crear xarxa amb els diferents gestors de les activitats i conèixer de primera mà el procés de reserva i d'atenció al visitant.

Aquesta activitat està adreçada a empreses turístiques, allotjaments turístics, oficines de turisme, restaurants, i agents turístics.

Birding Fòrum

Data i lloc: 17 d'abril. Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida. Lleida.

Horari:de 10:00h a 17:30h.

Participa: Associació Leader de Ponent

El 'Birding Fòrum · Pirineu i Terres de Lleida' és un fòrum adreçat a les empreses del sector turístic i a les administracions implicades, amb l'afany de convertir-se en un espai formatiu, de trobada, i de debat; un laboratori d'idees per a aconseguir desenvolupar un turisme ornitològic competitiu, amb la participació de diferents professionals del sector. Dirigit al sector turístic i ornitològic.

Més informació i enllaços: https://birdingcongress.com/

Jornada de formació del projecte 'FER' als mestres del Grup de Treball

Data i lloc: 18 d'abril. En línia.

Horari: de 17:30h h a 19:00h.

Organitza: Consorci Grup d'Acció Local Noguera - Segrià Nord

Sessió de formació per als mestres que participen en el Grup de Treball del projecte 'FER'. Aquestes sessions serveixen per a compartir experiències i tractar temes relacionats amb les infografies i les activitats del projecte.

La jornada s'adreça a mestres que implementen el projecte 'FER' aquest curs escolar.

Jornada informativa Ajuts Leader 2023

Data i lloc: 25 d'abril. En línia.

Horari: a partir de les 10:00h.

Organitza: Consorci Grup d'Acció Local Noguera - Segrià Nord

Jornada informativa per a ajudar a resoldre dubtes de persones autònomes i/o empreses interessades a sol·licitar un ajut Leader, adreçada a empreses i persones autònomes interessades.

Més informació: https://www.noguerasegrianord.cat/ajuts-leader/inscripcio-jornades-leader-2023

La Cúpula 'GUSTUM' a l'escola Sant Ròc de Bossòst (Val d'Aran)

Data i lloc: 28 d'abril. Escola Sant Ròc. Bossòst.

Horari lectiu.

Organitza: Associació Leader de Ponent

La Cúpula 'GUSTUM' arriba a Bossòst, un municipi de la Val d'Aran. Els alumnes de l'escola Sant Ròc accediran a la Cúpula per a conèixer com funciona el sector agroalimentari local i de proximitat. També gaudiran dels jocs col·laboratius per a aprofundir més en la temàtica.

Més informació: https://www.gustum.org/accio/la-cupula-gustum-a-l-escola-sant-roc/

Val a dir també que l'Associació d'Iniciatives Rurals de Catalunya - ARCA coordina i participa, durant aquest mes d'abril, en els cafès digitals impulsats en el marc de les oficines 'Accelera PIME Rural' de la demarcació de Tarragona.

I finalment, afegir que entre els actes dels Grups d'Acció Local per a aquest mes d'abril també figuraven: una Visita guiada mensual a l'Enciclopèdia Mural d'Ivars d'Urgell, el passat 1 d'abril, organitzada per Associació Leader de Ponent, amb Swen Art, artista, i Enric Morera, ornitòleg i tècnic del projecte 'Espais Naturals de Ponent; i el Networking jove de la Noguera, el dia 3, al Consell Comarcal de la Noguera, a Balaguer, organitzat pel Consorci Grup d'Acció Local Noguera - Segrià Nord, i adreçat a empreses i joves de la zona. Es tracta d'un espai de trobada on les empreses tenen l'oportunitat de trobar candidats per a possibles ofertes de feina, i conèixer perfils professionals que puguin ser interessants per a la seva empresa. És alhora un lloc on els joves que cerquen feina poden posar-se en contacte i tenir una primera entrevista amb empreses del territori.

Per a més informació:

https://agricultura.gencat.cat/ca/detalls/Noticia/LEADER_2023_04

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
10079 {"title":"Actes i jornades organitzats pels grups Leader per al mes d'abril","published_date":"2023-04-06","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/9f68ff99-3bf2-4472-8365-2e79586bdda2.webp","id":"10079"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-04-06/10079-actes-jornades-organitzats-pels-grups-leader-mes-abril https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.