El Departament d'Educació impulsa materials per commemorar el centenari del naixement del científic lleidatà Joan Oró

Imagen del artículo El Departament d'Educació impulsa materials per commemorar el centenari del naixement del científic lleidatà Joan Oró

Estas imágenes pertenecen a govern.cat


El Departament d'Educació ha dissenyat un seguit de materials i recursos per commemorar el centenari del naixement del científic lleidatà Joan Oró. Aquesta és una de les diferents accions endegades amb motiu del centenari, amb l'objectiu de fomentar i impulsar les vocacions científiques entre l'alumnat.


Educació ha recopilat i dissenyat activitats i recursos que s'han aplegat a l'espai web missiojoanoro.cat,on totes les activitats tenen un vincle directe o indirecte amb els treballs que Joan Oró va realitzar o impulsar.


Es tracta de propostes didàctiques amb una doble vessant, la científica i la divulgadora, que poden materialitzar-se com a activitats d'aula, treballs de recerca o projectes de centre. Algunes de les activitats tenen el format de reptes, que sovint requereixen l'aplicació d'una visió integrada dels diferents àmbits científics. Altres propostes animen l'alumat a estudiar les dades biogràfiques del doctor Oró per tal de comprendre fins a quin punt la curiositat, la imaginació i l'esforç poden arribar a suplir la manca de recursos.


Joan Oró, nascut al barri lleidatà de la Bordeta el 1923, va dedicar la seva carrera a l'estudi dels orígens de la vida, esdevenint un dels primers científics a proposar que la vida podria haver-se originat a partir de reaccions químiques simples. També va participar en diversos projectes d'exploració espacial, incloent la missió Viking de la NASA a Mart i la missió Giotto de l'Agència Espacial Europea al cometa Halley.



"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
10064 {"title":"El Departament d'Educació impulsa materials per commemorar el centenari del naixement del científic lleidatà Joan Oró","published_date":"2023-04-05","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/b9325ffb-2e8b-4351-aaea-0f8f6febdc9a.webp","id":"10064"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-04-05/10064-departament-educacio-impulsa-materials-commemorar-centenari-naixement-cientific-lleidata-joan-oro https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.