Ingressen a presó dos atracadors d'hotels detinguts a Barcelona que des de principis d'any havien comès nou assalts amb arma blanca i s'havien endut gairebé 10.000€

Imagen del artículo Ingressen a presó dos atracadors d'hotels detinguts a Barcelona que des de principis d'any havien comès nou assalts amb arma blanca i s'havien endut gairebé 10.000€

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

. Les detencions es van fer en el marc d'un dispositiu específic de divendres a la nit que es va saldar amb els dos lladres arrestats i tres agents ferits ja que els detinguts van fer caure una motocicleta policial i es van enfrontar violentament amb els mossos d'esquadra

. Actuaven amb una motocicleta sostreta de gran cilindrada, duien roba fosca i un casc negre per no ser reconeguts i intimidaven les seves víctimes amb un ganivet de grans dimensions. Fugien a gran velocitat després de cometre l'atracament

. En un dia i en tan sols una hora de diferència, els dos homes que acumulen 43 detencions per delictes contra el patrimoni, van assaltar dos hotels i van fugir a gran velocitat

Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d'Esquadra de les Unitats d'Investigació de les comissaries de l'Eixample, Gràcia i Sarrià- Sant Gervasi han dut a terme una investigació que ha culminat amb la detenció de dos lladres d'hotels que des de principis d'any han comès nou atracaments i han sostret gairebé 10.000€ en establiments de l'àrea metropolitana. Divendres passat, en el marc d'un dispositiu específic de prevenció de robatoris violents en hotels, els agents els van detenir com a presumptes autors dels fets investigats, a més de conducció temerària, atemptat als agents de l'autoritat, robatori i furt d'ús de vehicle, lesions, danys, trencament de condemna i conducció sense haver obtingut mai el permís de conduir. Els detinguts han ingressat a presó.

Divendres passat, 31 de març, a les 2 hores de la matinada, els dos homes, de 35 i 37 anys, acabaven de cometre dos robatoris violents en dos establiments hotelers i en ser sorpresos per la policia van oferir una resistència activa i molt violenta que va acabar amb tres agents ferits. Els lladres van fer caure una motocicleta dels mossos, van colpejar un vehicle de paisà i van fugir del lloc a peu. Els tres agents ferits van patir lesions com a conseqüència de la caiguda de la motocicleta, talls profunds als dits i contusions diverses.

Un cop interceptats, es van resistir activament a la detenció però finalment van quedar detinguts. Els agents van recuperar la roba i cascos de motocicleta que havien utilitzat en els fets delictius, dos ganivets de cuina, així com una caixa forta i diners en efectiu que acabaven de sostreure.

El dispositiu el van realitzar agents del Grup Regional de Delinqüència Urbana de Barcelona, del Grup de Delinqüència Urbana de la comissaria de Sarrià- Sant Gervasi, del Grup de Recerca de Fugitius de l'Oficina d'Entorn Penitenciari i la Unitat d'Investigació de les comissaries d'Eixample, Gràcia i Sarrià- Sant Gervasi.

Els detinguts son multireincidents que acumulen una quarantena de detencions amb penes pendents de compliment, i un d'ells no va reingressar en centre penitenciari i l'altre estava en règim obert.

Moto sostreta i roba fosca amb casc per actuar

Utilitzaven sempre el mateix modus operandi per actuar. Es desplaçaven amb una motocicleta sostreta per fugir del lloc dels fets a gran velocitat, conduïen de manera temerària i posaven en risc la circulació dels vehicles i la seguretat dels vianants. Intimidaven les seves víctimes amb un ganivet de grans dimensions per endur-se la recaptació i si podien sostreien la caixa forta. A l'hora d'accedir a l'interior de l'establiment no es treien el casc, que sempre era fosc, i vestien amb roba negra per evitar ser identificats a partir de les imatges enregistrades pels sistemes de videovigilàncies dels diferents establiments hotelers.

En tres mesos, van cometre nou robatoris violents, sis en hotels, un establiment d'alimentació, una farmàcia i un estanc. En un dia, i en només una hora de diferència, van cometre dos atracaments. Després de perpetrar els assalts, marxaven en una motocicleta de gran cilindrada, que prèviament havien sostret, sense prendre cap mesura de seguretat i posant en risc els vianants i la resta de cotxes que circulaven per la via.

Des del mes de gener, quan els mossos van tenir coneixement dels fets, es va muntar un equip conjunt d'investigació amb investigadors de les comissaries de l'Eixample, Gràcia i Sarrià Sant Gervasi. La investigació va permetre finalment identificar els dos autors dels fets malgrat ells mateixos havien pres unes fortes mesures de seguretat per evitar ser identificats, localitzats i detinguts.

Dels nou robatoris que haurien comès, 7 haurien tingut lloc a Barcelona (sis hotels i un establiment comercial), un a Viladecans i un altre a Barberà del Vallès (dos establiments comercials).

Els dos detinguts, després de passar a disposició judicial, van ingressar a presó.


Àrea de Comunicació

Barcelona, 4 d'abril de 2023


"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
10046 {"title":"Ingressen a presó dos atracadors d'hotels detinguts a Barcelona que des de principis d'any havien comès nou assalts amb arma blanca i s'havien endut gairebé 10.000€","published_date":"2023-04-04","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/838ecaff-3eda-4108-9f0e-46f2a1e3a060.webp","id":"10046"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-04-04/10046-ingressen-preso-dos-atracadors-hotels-detinguts-barcelona-des-principis-any-havien-comes-nou-assalts-arma-blanca-havien-endut-gairebe-10-000 https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.