El Departament de Cultura i l'Ajuntament de Terrassa es comprometen a ampliar el Parc Audiovisual de Catalunya

Imagen del artículo El Departament de Cultura i l'Ajuntament de Terrassa es comprometen a ampliar el Parc Audiovisual de Catalunya

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

El Parc, centre de producció amb platós i infraestructures per a rodatges, formarà part del projecte Catalunya Media CityS'encarregarà el projecte bàsic que haurà de definir les característiques de l'ampliació, el pressupost i el calendari


La Consellera de Cultura, Natàlia Garriga, s'ha reunit aquest matí amb representants del Parc Audiovisual de Catalunya i de l'Ajuntament de Terrassa per parlar de l'ampliació de les instal·lacions del centre en el marc del futur hub audiovisual Catalunya Media City (CMC).

A la reunió han assistit, entre d'altres, el director de l'ICEC, Edgar Garcia, el director del programa del CMC, Marc López, la primera tinent d'alcalde de Terrassa, Ona Martínez, el regidor d'Audiovisual, Pep Forn, i la gerent del Parc Audiovisual, Cristina Brandner.

La consellera ha dit que "el futur hub Catalunya Media City que construirem a les Tres Xemeneies és un projecte de país que ha de ressonar a tot Catalunya, i per tant Terrassa també formarà part del projecte, donat que és una ciutat que té creació, producció i molta formació audiovisual".

Garriga ha afegit que "això és una gran oportunitat per ampliar les instal·lacions del Parc Audiovisual i és el que hem parlat avui a la reunió. Per això ara, en el sí del Consell d'Administració del Parc, demanarem l'elaboració del projecte bàsic que ens haurà de dir quines són les necessitats de platós que té Catalunya, així com el cost i el calendari que tindrà l'ampliació d'espais de rodatge del Parc."

La consellera ha dit que per fer aquesta ampliació també es demanarà la col·laboració d'altres administracions i que l'objectiu és poder disposar de les noves instal·lacions del Parc Audiovisual abans de dos anys. També ha recordat que aquesta acció s'emmarca en el suport que dona el Departament de Cultura a l'audiovisual com a sector estratègic de país.

Catalunya Media City

El futur Catalunya Media City, que s'ubicarà a l'àrea de les Tres Xemeneies de Sant Adrià del Besòs, serà un centre de recerca i producció per als sectors audiovisual i de continguts digitals, dotat de tecnologia puntera, innovador i adaptat a les necessitats del mercat. Aquest projecte ha de servir per atraure grans produccions internacionals, però també ha d'arrelar en el territori, potenciant alhora la indústria pròpia i donant oportunitats al talent local.

Actualment s'està treballant en l'elaboració del pla funcional que servirà per definir i proposar l'ocupació i distribució dels diferents espais del futur Catalunya Media City. També s'està mantenint contactes amb el sector per establir sinèrgies i possibles col·laboracions.

El Catalunya Media City és una iniciativa públicoprivada que també compta amb la participació dels Ajuntaments de Sant Adrià i Badalona i del Consorci del Besòs.

Sobre el Parc Audiovisual de Catalunya

El Parc Audiovisual de Catalunya és un centre de producció equipat amb platós i altres infraestructures que acollir rodatges de cinema, televisió i publicitat però també d'altres gèneres.

Ubicat al voltant de l'Antic Hospital del Tòrax i als peus del Parc Natural Sant Llorenç del Munt, el centre està distribuït en un espai de més de 50.000 m2. L'equipament compta amb amb 4 platós, serveis auxiliars a la producció, magatzems, espais de celebracions, jardins i zones de descans.

El centre també acull una comunitat de més de 40 empreses del sector audiovisual, innovació i mèdia que representen una bona part del motor empresarial local.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
9865 {"title":"El Departament de Cultura i l'Ajuntament de Terrassa es comprometen a ampliar el Parc Audiovisual de Catalunya","published_date":"2023-04-03","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/ef8c02d6-b926-4a19-96f8-2496d6ff5af3.webp","id":"9865"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-04-03/9865-departament-cultura-ajuntament-terrassa-comprometen-ampliar-parc-audiovisual-catalunya https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.