La consellera de Cultura assisteix a la XI edició del Festival de Músiques en Terres de Cruïlla

Garriga visita avui La Sénia i mantindrà una trobada amb entitats culturals i artistes del territori

La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, assisteix avui a la XI edició del Festival de Músiques en Terres de Cruïlla. La consellera Garriga aprofitarà la seva visita a la Sénia per conèixer de primera mà els principals projectes culturals i mantenir una breu trobada amb les principals entitats culturals i artistes del territori. La consellera també farà una visita institucional a l'Ajuntament de La Sénia, mantindrà una breu trobada amb l'alcalde José Ramon Bellaubí i signarà el llibre d'honor. 

El Festival de Músiques en Terres de Cruïlla està organitzat per l'Agrupació Musical Senienca, el Centre d'Estudis Seniencs, i l'Institut Ramon Muntaner (IRMU), amb la col·laboració de l'Ajuntament de la Sénia. És un festival que té moltes complicitats amb el territori i que lliga educació, cultura, llengua i música de banda amb una nova mirada creativa per generar espais col·laboratius. La consellera Garriga vol conèixer de prop aquesta vitalitat cultural de l'Ebre i es reunirà amb les entitats i persones que ho impulsen i ho fan possible. 

Garriga arribarà a les 17.30 hores al Centre Obrer de La Sénia per mantenir aquesta trobada amb artistes i agrupacions musicals, i escoltar de primera veu les inquietuds i els projectes més destacats del municipi. A les 18.30 hores farà una visita a l'Escola de Música de l'Agrupació Musical Senienca i a l'Escola de Música de Joventuts Unides, i també s'interessarà per la Casa de l'Artista en Terres de Cruïlla, una residència artística permanent a les Terres de l'Ebre.  

El delegat territorial del Govern a les Terres de l'Ebre, Albert Salvadó Fernandez, i la directora dels Serveis Territorials de Cultura a les Terres de l'Ebre, Victòria Almuni Balada, també acompanyaran a la consellera Garriga a la visita.

L'Agrupació Musical Senienca és una agrupació fundada a la Sénia el 1904 per Joan Baptista Esteller i Esteller, el qual va formar una banda i una escola de música, i va mantenir una activitat musical intensa fins a la guerra civil espanyola. Després de la guerra, Simó Arasa i Torrens va reprendre les activitats de l'Agrupació fins al 1984. L'agrupació ha participat en concursos de bandes de música arreu dels Països Catalans i d'Espanya, i ha guanyat diversos premis, incloent el segon premi de la Tercera Secció del Certamen Internacional de Bandes de València el 1998. La Banda de Música també ha aconseguit premis en altres certàmens internacionals i el 2002 va rebre la Creu de Sant Jordi. L'Agrupació ha organitzat diversos cursos de direcció amb professors destacats de nivell internacional. 

El Centre d'Estudis Seniencs va ser creat el 1991 per un grup de persones interessades en l'estudi i preservació del patrimoni local de la Sénia i altres zones properes. És una entitat sense ànim de lucre i té com a objectius recopilar i estudiar informació sobre el patrimoni local i la seva història, fomentar el coneixement i la valoració del patrimoni i la història locals, difondre el patrimoni i implicar la població en la seva conservació, dinamitzar l'activitat cultural del territori i crear consciència identitària entre la població. 

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
9891 {"title":"La consellera de Cultura assisteix a la XI edició del Festival de Músiques en Terres de Cruïlla","published_date":"2023-04-01","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"9891"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-04-01/9891-consellera-cultura-assisteix-xi-edicio-festival-musiques-terres-cruilla https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.