Campuzano inaugura dues residències per a persones amb discapacitat intel·lectual a Bagà i Calldetenes

Imagen del artículo Campuzano inaugura dues residències per a persones amb discapacitat intel·lectual a Bagà i Calldetenes

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

El titular de Drets Socials ha acompanyat el president Aragonès durant la visita Maria Branyas, la persona més longeva del planeta.

El conseller de Drets Socials, Carles Campuzano i Canadés, ha inaugurat aquest dissabte al matí la llar residència El Blat, que dona servei a persones amb discapacitat intel·lectual del Berguedà. Ha estat acompanyat de l'alcalde de Bagà, Joan Oña Folcrà; l'alcalde de Berga, Ivan Sànchez Rodríguez, i l'alcalde de Gironella, David Font i Simó.

El centre El Blat s'ubica en un antic hotel, a Bagà, on l'entitat Fundació Llar ha previst instal·lar-hi diversos serveis. Les obres d'aquesta primera fase han permès reconvertir les plantes 1 i 2 per instal·lar-hi 3 unitats de convivència de 8 places cadascuna. Per a fer-ho possible, s'han adaptat tres ales d'habitacions cadascuna de les quals compta amb un espai comunitari, dues habitacions dobles i quatre d'individuals. Drets Socials ha previst concerta 14 de les 24 places en aquest servei.

L'entitat la Fundació Llar va néixer el 1972 i, a banda de la residència, gestiona el Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç del Berguedà (CDIAP), l'Escola d'Educació Especial Llar Santa Maria de Queralt, el Servei Ocupacional Taller Coloma i el Centre Especial de Treball Taller Coloma, entre d'altres.

Al migdia, Campuzano s'ha traslladat a Calldetenes on ha participat en l'acte d'inauguració de la Residència Sant Tomàs. Ho ha fet acompanyat de l'alcalde del municipi, Marc Verdaguer i Montanyà; el president del Consell Comarcal d'Osona, Joan Carles Rodríguez, i la delegada del Govern a la Catalunya Central, Montse Barniol Carcasona.

La Llar-Residència Sant Tomàs per a persones amb discapacitat intel·lectual es troba situat al mateix edifici on també s'ubiquen, a la planta baixa, els Serveis de Teràpia Ocupacional de l'entitat. En aquest espai, hi ha tallers i obradors on fan productes amb xocolata o encàrrecs d'empreses del territori.

La nova llar disposa de 9 habitacions, 6 d'elles individuals, amb escriptori i espai per desenvolupar les aficions de les persones que hi viuen. Té dos menjadors, que també són sales d'estar per fomentar nuclis de convivència més reduïts i una terrassa molt àmplia. Des del mes de febrer estan ocupades les 12 places concertades d'aquest servei.

Durant la tarda, el conseller ha acompanyat el president de la Generalitat, Pere Aragonès Garcia, en la vista la persona més longeva del planeta, Maria Branyas, que té 116 anys i viu a la residència Santa Maria del Tura a Olot. Abans han visitat la nau de tractament de residus que gestiona l'Associació Diversitat Funcional d'Osona (ADFO), a Vic.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
9884 {"title":"Campuzano inaugura dues residències per a persones amb discapacitat intel·lectual a Bagà i Calldetenes","published_date":"2023-04-01","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/9a205a48-2a73-41e9-b6b1-a3aea045bea4.webp","id":"9884"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-04-01/9884-campuzano-inaugura-dues-residencies-persones-discapacitat-intel-lectual-baga-calldetenes https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.