Natàlia Garriga: "El joc de taula és cultura"

Imagen del artículo Natàlia Garriga: El joc de taula és cultura

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

Al Festival del Joc del Pirineu, la consellera destaca el paper referent de la Seu d'Urgell en l'àmbit del joc no electrònicEl CPNL també impulsa el concurs JOCen10 per difondre els jocs de taula en català


Centenars d'alumnes dels centres educatius de la Seu d'Urgell es donen cita aquesta setmana a la sala de Sant Domènec per conèixer els jocs de taula que estaran disponibles des de demà i fins diumenge en el marc del Festival del Joc del Pirineu. L'esdeveniment, que arriba a la seva setena edició, ha estat inaugurat per la consellera de Cultura, Natàlia Garriga Ibáñez. 

En l'acte, la consellera ha destacat la importància del joc taula com a valor "tradicional i alhora emergent, ja que incorpora noves editorials i propostes innovadores", motiu pel qual ha assegurat que el Festival del Joc del Pirineu és "la punta de llança d'aquesta transformació".

El Festival del Joc del Pirineu és un esdeveniment que respon a un model de festival de jocs clarament diferenciat de la resta dels que s'organitzen, tant a Catalunya com a la resta de l'estat. La seva proposta radica en aconseguir convertir la població en un escenari gegant que respira jocs en tots els seus aspectes: espais de joc al carrer, en diferents edificis públics i privats, que involucra als comerços de la població i els seus restaurants així com els espais museístics. El projecte suposa un treball conjunt de l'Ajuntament i de totes les organitzacions locals, associacions empresarials, de comerciants i hoteleres, administracions públiques, mitjans de comunicació, centres educatius i, evidentment, els vilatans i vilatanes de la ciutat.


Segon any del concurs de videotutorials JOCen10

En aquest mateix àmbit , el Departament de Cultura, a través del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), en col·laboració amb Abacus, organitza per segon any el concurs de videotutorials JOCen10, amb l'objectiu de difondre els jocs de taula en català, promoure la creació de materials audiovisuals en català i donar visibilitat a les empreses col·laboradores del programa Totjoc del CPNL.

De d'ahir i fins al 27 d'abril, els participants han de gravar i editar un videotutorial d'un joc de taula en català d'alguna empresa col·laboradora. La participació és gratuïta i els concursants poden enviar fins a tres propostes diferents. Els requisits principals són que els vídeos tinguin una durada màxima de 10 minuts, que estiguin gravats en català, que siguin inèdits i que no continguin referències comercials que no estiguin relacionades amb el joc que s'explica. La resta de requisits i recomanacions tècniques del concurs es poden consultar a les bases. 

Quan els participants tinguin el videotutorial preparat, l'hauran de penjar a YouTube i compartir-lo amb el CPNL a través d'un formulari. Els que compleixin els requisits es publicaran al canal de YouTube de Totjoc i hi haurà tres guanyadors, que es faran públics el 26 de maig. Els dos primers, escollits per un jurat format per experts en jocs, i el tercer, per votació popular oberta del 3 al 14 de maig. Els premis que s'atorgaran aniran des de lots de jocs, xecs regal d'Abacus i una subscripció a Filmin fins a un iPad.

Amb motiu del Dia Internacional del Joc, el 28 de maig, el CPNL reprèn una iniciativa que es va iniciar l'any 2021 amb molt bona acollida i la publicació de 25 videotutorials. Totjoc és el programa del CPNL que promou el joc i la joguina en català. Ofereix un catàleg extens amb un cercador on trobar fàcilment tota mena de jocs en català i la botiga on trobar-los. Aquest programa fomenta la cooperació entre la ciutadania, els establiments i les empreses del sector.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
9895 {"title":"Natàlia Garriga: \"El joc de taula és cultura\"","published_date":"2023-03-31","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/ae3daacc-6387-4894-910c-0be26823de55.webp","id":"9895"} catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-03-31/9895-natalia-garriga-joc-taula-cultura https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.